GalatasarayGalatasaray'da Dries Mertens'ten Michy Batshuayi itirafı! 'Kimseyi incitmek istemedi'

Galatasaray'da Dries Mertens'ten Michy Batshuayi itirafı! 'Kimseyi incitmek istemedi'

14.07.2024 - 18:46 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın 37 yaşındaki on numarası Dries Mertens, sarı-kırmızılıların yeni transferi Michy Batshuayi ile ilgili konuştu. Mertens'in Ciro Immobile ve Mauro Icardi ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Galatasarayda Dries Mertensten Michy Batshuayi itirafı Kimseyi incitmek istemedi

Avusturya'daki kampında hız kesmeyen Galatasaray'da Belçikalı yıldız Dries Mertens suskunluğunu bozdu. Tecrübeli futbolcu, vatandaşı Michy Batshuayi'nin Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Galatasaray'a imza atmasını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Michy Batshuayi ile transfer sürecinde konuşmadığını belirten Dries Mertens, "Hayır! Sadece haberleri gördüm. Kendisine mesaj attım; 'Geliyor musun?' diye sordum. Geldiği için çok mutluyum. Geçen sezon iyi iş çıkarttı ve çok fazla gol attı. Galatasaray'ın onu istediğini hissetti ve önüne çıkan şansı değerlendirdi" dedi.

Michy Batshuayi'nin aldığı kararı belki kendisinin veremeyeceğini vurgulayan Dries Mertens, "Galatasaray'a gelişi onun aldığı bir karar, belki benim alamayacağım bir karar" diye konuştu.

Vatandaşıyla ilgili sözlerine devam eden Dries Mertens, "Batshuayi çok iyi bir insan, kimseyi incitmek istemedi. Futbol oynamayı seviyor. Gol atmaya her zaman için susamış biri. Bu nedenle bu kadar çok fazla gol atabiliyor" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Dries Mertensten Michy Batshuayi itirafı Kimseyi incitmek istemedi

Beşiktaş'ın Ciro Immobile transferi hakkında gelen soruyu cevaplayan Dries Mertens, "Beşiktaş onun gelmesi için çaba sarf etmiştir. O da bu sevgiyi hissedip gelme kararı almıştır. Benim için durum böyleydi, Icardi için de aynısı olduğunu düşünüyorum. Bazı zamanlarda kulübün seni istediğini hissedersin ve bu senin için en iyi karardır" dedi.

Sabah'a konuşan Dries Mertens, geride kalan sezonda en iyi performansı gösteren ismin Barış Alper Yılmaz olduğunu dile getirdi:

"Bana göre en değerli oyuncu Barış Alper Yılmaz'dı. Çünkü büyük adımlar attığını düşünüyorum. Daha fazla adım atacağını da umuyorum. Bana gelirsek; iyi bir sezon geçirdim. İyi işler yaptık. Belirli bir yaşa geldiğiniz ve kazandığınız zaman mutlu oluyorsunuz."

Galatasarayda Dries Mertensten Michy Batshuayi itirafı Kimseyi incitmek istemedi

Barış Alper Yılmaz'ın Galatasaray'da kalması gerektiğini belirten Dries Mertens, "Hem benim için hem de Galatasaray için umarım kalır. Sanırım 23-24 yaşında, kendisini tam gösterebilmek için bir sezon daha kalması gerekir. Takım içerisinde bir adım daha atar ve kendi pozisyonunu bulur. Baktığınız zaman sol kanat, sol bek, sağ kanat, sağ bek olarak oynadı. Her yerde oynayabiliyor. Genç oyuncularla konuşmayı ve onlara yardım etmeyi seviyorum. Şimdi önlerinde seçenekler olacak ve ben onlara bu seçeneklerle ilgili yardım etmek için buradayım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın stadyumdaki atmosferine dikkat çeken Belçikalı on numara, "Çok güzel bir stada sahip olmamız. Galatasaray'daki atmosfer inanılmaz. Beni ziyarete gelen bütün arkadaşlarıma kalıp maçımızı izlemelerini tavsiye ediyorum. Hangi takımda oynarsak oynayalım, stat her zaman dolu oluyor. Geri kalanın aynı olduğunu düşünüyorum. Her iki şehirde de insanlar futbolla yaşıyorlar, futbola aşıklar. Herkes kendisini birer hoca gibi görüp, takım için olabilecek iyi şeyleri konuşup tartışıyor" açıklamasını yaptı.

Galatasarayda Dries Mertensten Michy Batshuayi itirafı Kimseyi incitmek istemedi

"Okan Buruk'u Serie A'da büyük bir takımın başında görürsen şaşırır mısın" sorusuna Dries Mertens şu cevabı verdi:

"Galatasaray'da iki senede iki şampiyonluk kazandı ve artık bir efsane. Fatih Terim de aynıydı. Önce Fiorentina'da sonra Milan'daydı. Okan Hoca belki Galatasaray'da biraz daha zaman geçirdikten sonra gidebilir. Nereye isterse oraya gidebilecektir. Şu anda çok mutlu olduğunu ve kulübün de ondan mutlu olduğunu düşünüyorum."

Oğlu Ciro'ya gösterilen ilginin hatırlatılmasının ardından Dries Mertens, "Evet bu çılgınca bir durum. Eşim ve ben Türkiye'de sevildiğimizi hissediyoruz. Benim için Napoli'de yürümek çok daha zor. Ama oğlum Ciro için tabii ki de İstanbul'da. O bir star gibi ilgi görüyor" dedi.

Haberin Devamı

Sokaklarda gezmesiyle ilgili soruya Dries Mertens, "Ben normal bir insanım ve normal olmayı seviyorum. Halkla iç içe olmak ve istediğim her yeri rahatça gezmek güzel" cevabını verdi.

Galatasarayda Dries Mertensten Michy Batshuayi itirafı Kimseyi incitmek istemedi

A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası performansını yorumlayan Dries Mertens, "Hollanda birinci golü attıktan hemen sonra orta geldi ve ikinci golü attılar. Bu an Türkiye adına şanssızlıktı. Belki bu gol olmasaydı, Türkiye turnuvaya devam edecekti. Türk Milli Takımı oyuncuları büyük tutkuyla oynadı. Montella da kendi kimliğini koydu. İzlemesi çok keyifliydi" diye konuştu.

Milli futbolcuların Vincenzo Montella'yı çok sevdiğini vurgulayan Dries Mertens, "Napolililer gibi her yerde Türklerle karşılaşabiliyorsunuz. Çalışmayı seviyorlar, macera arıyorlar, takımlarına tutkuyla bağlılar... Montella ile EURO 2024 öncesi görüştüm. Futbolla ilgili oldukça fazla konuştuk. Çok iyi bir insan. Türk Milli Takımı'ndaki oyuncularla da konuştum, Montella'yı çok seviyorlar" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Belçika'nın şanssız bir turnuva geçirdiğini belirten Dries Mertens, "Daha fazla başarı bekleniyordu. Ama turnuvalarda bazen şans, işin içine giriyor. Mesela şu anda İngiltere finalde ama Bellingham son dakikada gol atmasaydı çoktan eleneceklerdi. Çok ufak detaylar. Belçika da Fransa'ya elendiği maçında şanssızdı. Kendimi izlemekten keyif almıyorum" dedi.

Türkiye'ye yıldız futbolcuların geldiğinin altını çizen Dries Mertens, şampiyonluk yarışına dair soruyu şu sözlerle cevapladı:

"Hem Fenerbahçe hem biz inanılmaz bir sezon geçirdik ve bir o kadar inanılmaz bir performans ortaya koyduk. 102 puan topladık, onlar da 99 puan aldılar. Çılgıncaydı. Rekorlar kırıldı. Buradan kaliteyi de görüyorsunuz. Çok fazla yıldız oyuncu, Türk takımlarına gelmeye başladı. O nedenle şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim ki bu sezon daha zor geçecek."

Dries Mertens son olarak kısa sorulara şu cevapları verdi:

- İstanbul mu Napoli mi?

Napoli.

- Bodrum mu Çeşme mi?

Bodrum'u da çok seviyorum ama tercihim Çeşme.

- Türk kahvesi mi İtalyan espresso mu?

Espresso.

- Baklava mı tiramisu mu?

Tiramisu.

- Pide mi pizza mı?

Pide.

- Ronaldo mu Messi mi?

İkisini de çok beğeniyorum, inanılmazlar.

- Mertens mi Sneijder mi?

Sneijder... Çünkü kendimi izlemekten keyif almıyorum.

- Galatasaray'daki en güzel golün?

Ljubljana maçında attığım gol.

- Galatasaray'daki en güzel asistin?

Çok fazla asist yaptım. Bunu bir hayli düşünmem gerek.

- Napoli mi Galatasaray mı?

Cevaplaması gerçekten benim için oldukça zor. İkisini de çok seviyorum. İkisi de özel bir yere sahip.

Yazarlar