GalatasarayÖZEL | Galatasaray'da Hakim Ziyech'ten Fenerbahçe'ye gönderme! Kerem Demirbay sözleri

ÖZEL | Galatasaray'da Hakim Ziyech'ten Fenerbahçe'ye gönderme! Kerem Demirbay sözleri

14.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki ilk röportajını MİLLİYET’e veren Galatasaray’ın dünya yıldızı Hakim Ziyech, ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye göndermede bulundu. Faslı yıldız, sarı-kırmızılı taraftarlarla ilgili soruya cevap verdi.

ÖZEL | Galatasarayda Hakim Ziyechten Fenerbahçeye gönderme Kerem Demirbay sözleri

Galatasaray’a gelir gelmez bir sakatlık yaşadı, ardından Afrika Kupası derken bir sakatlık daha önünü kesti. Ama o, bunları ardında bıraktı ve görev aldığı her maçta klasını kanıtladı. Geldiği günden bu yana sessiz sedasız futbolunu oynamayı tercih eden Hakim Ziyech, Türk basınında ilk kez MİLLİYET’e konuştu.

Haberin Devamı

Fas asıllı olmasına rağmen Hollanda ekolünden gelen ve bunu sahada da gösteren Ziyech’e ilk olarak, duruşuyla ilgili bir soru yönelttik.

- Dışardan bakılınca çok sakin gözüküyorsun. Bu durum, “Mutlu mu, değil mi?” yorumlarına yol açıyordu. Gerçekten yapın mı bu, yoksa farklı mı yorumlanıyor? Şampiyonlukla beraber daha farklı bir Ziyech izleyecek miyiz?

Açıkçası yeni sezonla ilgili çok heyecanlıyım. Kim ne derse desin önemli olan benim ne yaptığım. Gün gün bakarım ve keyif almaya bakarım. Bu sene de en iyisini vermeye çalışacağım.

ÖZEL | Galatasarayda Hakim Ziyechten Fenerbahçeye gönderme Kerem Demirbay sözleri

- Galatasaray formasıyla ilk yılın mutlu geçti mi?

Mutluydum ancak iniş çıkışlar vardı. Geldiğimde bir sakatlığım vardı. Daha sonra iyileştim ve tekrar kas sakatlığım nüksetti. Afrika Kupası’na gittim ve orada da bir sakatlık geçirdim. Dediğim gibi, benim için iniş çıkışları olan bir sezondu ama iyi şekilde bitti.

Haberin Devamı

- Şu an hangi durumdasın?

Herhangi bir sorunum yok. Her geçen gün daha iyi duruma geliyorum. Geçen sene kamp dönemi geçirmedim. Bu sene buradayım. Bu yıl daha iyi olacağımı düşünüyorum.

- Kendini en iyi hissettiğin pozisyon hangisi?

Ajax’ta 10 numara da oynadım. Sağ kanatta ve sol kanatta da... Benim için nerede oynadım çok önemli değil.

ÖZEL | Galatasarayda Hakim Ziyechten Fenerbahçeye gönderme Kerem Demirbay sözleri

- Fas ve İslami kültüre göre yaşayan birisin. Türkiye bu anlamda sana ne hissettiriyor?

Bu durumun elbette avantajları var. Tabii ki Avrupa ve diğer ülkelerle farklılıklar var. İnsanların hoşgörülü ve anlayışlı olması çok güzel.

- Senin için hayatın anlamı annen mi? Çok bağlı olduğunu biliyorum.

Elbette çok önemli. Hangi kültürden, hangi dinden geldiğiniz değişmiyor. Anne çok önemlidir. Benim de aynı şekilde.

- Türkiye’de beğendiğin oyuncular kimler?

Sıralama yapmam doğru olmaz. Herkesin farklı özellikleri var. Adil olmaz. İnsanları iyi-kötü diye ayıramam. Bazısı gücü ön plana çıkarıyor bazısı ise hızı. Bazıları ise aklıyla oynuyor. Mesela Türkiye’de Barış çok hızlı ve güçlü. Kerem Demirbay aklıyla oynuyor, pasları ve tekniği çok iyi. Zaha tekniği ve gücü ile dikkat çekiyor.

ÖZEL | Galatasarayda Hakim Ziyechten Fenerbahçeye gönderme Kerem Demirbay sözleri

- Barış Alper’in Avrupa Şampiyonası’ndaki performansı dikkat çekti. Takım arkadaşın Premier Lig seviyesinde mi?

Haberin Devamı

Yeterli gücü ve hızı olduğunu düşünüyorum. 15 sene önceki futbolla bugünü karşılaştırırsak, şu anda atletik özellikler ön plana çıkıyor. O da bu kalitede bir oyuncu. Vereceği kararla ilgili olarak benim bir konuşma yapmam doğru olmaz.

- Önemli hocalarla çalıştın. Okan Buruk’la ilgili neler söyleyeceksin?

Kendi oyun stiline sahip olan bir hoca. Genel olarak sakin biri. Bize hücum futbolu oynatıyor.

- Yeni sezonda senden daha çok gol ve asist bekleyelim mi?

Belli bir hedef koymadım. Biz burada takım oyunu oynuyoruz. Batshuayi ile Chelsea’de beraber oynadık. Oradan tanıyorum. Belli bir geçmişimiz var onunla. Taraftarımızın gurur duyacağı ve keyif alacağı bir oyun oynamak hedefliyorum.

ÖZEL | Galatasarayda Hakim Ziyechten Fenerbahçeye gönderme Kerem Demirbay sözleri

- Son olarak, Premier Lig’i özlüyor musun?

Hayırdan daha çok evet demek isterim.

- Galatasaray’ı Fenerbahçe’den ayıran nedir sana göre? Bu arada Mourinho geldi.

Biz daha büyük bir kulübüz ve daha kaliteli oyunculara sahibiz. Fenerbahçe’nin şu an iyi bir hocası var. Çok kupa kazanmış bir teknik adam. İki takım da daha sezona başlamadı. İki taraf da hazırlık kampında. Biz daha kaliteli oyunculara sahibiz. Bu her şeyin değişmeyeceği anlamına gelmiyor. Kendimizi iyi hazırlamalıyız ve lige iyi gitmeliyiz.

Haberin Devamı

"ÇOK FAZLA DIŞARI ÇIKMIYORUM"

- İstanbul’un en sevdiğin yönü nedir?

Yemekleri ve havası... Hava çok yağmurlu değil... Güzel bir havası var. Yemeklerden favorim yok. Ama İstanbul’da çok fazla dışarı çıkmıyorum. Dışarda çok fazla ilgi oluyor. Daha sakin bir hayat yaşıyorum. Ailem ve arkadaşlarım geldiği zaman bir şeyler yapıyoruz. Genelde evdeyim.

"DÜŞÜK HEDEFLER KOYMALIYIZ"

Şampiyonlar Ligi’nde her şeyin olabileceğini anlatan Hakim Ziyech, “Kendimize düşük hedefler koymamız lazım. Her maç farklıdır. Ben de kendi kalitemi ve gücümü ortaya koymam gerekiyor” yorumunu yaptı.

Hakim Ziyech ile biraz da Türkiye Ligi’ni ve Şampiyonlar Ligi’nde yapılacakları konuştuk. O da büyük bir samimiyetle düşüncelerini sıraladı.

- Türkiye Ligi ve Galatasaray ile ilgili gelmeden önce neler düşünüyordun? Şimdi fikrin değişti mi?

Haberin Devamı

Tam anlamıyla lig konusunda bir fikrim yoktu. Beklediğimden daha zor ve mücadeleye dayalı bir lig beni karşıladı. Bu beni şaşırttı. Galatasaray’ı ise zaten biliyordum.

- Devler Ligi’nin yeni formatı ile beraber Avrupa’da nasıl bir sezon planlıyorsun?

Şampiyonlar Ligi’nde her şey olabilir. Kendimize düşük hedefler koymamız lazım. Her maç farklıdır. Geçen sene de aslında son maça kadar iyi mücadele ettik. Ben de kendi kalitemi ve gücümü burada ortaya koymam gerekiyor.

- Suudi Arabistan’dan ya da bir yerden teklif aldın mı?

Hayır.

"HER AN DEĞİŞEBİLİR"

- Galatasaray taraftarı sana büyücü diyor. Ne düşünüyorsun?

Bana eskiden beri verilen lakap bu. Kendi oyunumu oynuyorum. Onlara da keyif vermeye çalışıyorum. Güzel bir lakap ama bir anda değişebilir!

YAZARLAR