FenerbahçeFenerbahçe'de Mourinho'dan Sofyan Amrabat kararı! Livakovic duvar ördü

Fenerbahçe'de Mourinho'dan Sofyan Amrabat kararı! Livakovic duvar ördü

05.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de sezona en iyi başlayan isimlerden biri Livakovic oldu. Her maçta yaptığı kritik kurtarışlarla takımı ayakta tutan Hırvat file bekçisi, Twente karşısında da 8 şutta rakibe geçit vermezken, gecenin en iyi 2. kalecisi olmayı başardı. Müthiş bir asiste imza atan Amrabat ise performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Fenerbahçede Mourinhodan Sofyan Amrabat kararı Livakovic duvar ördü

Fiorentina’dan zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanan Sofyan Amrabat, Mourinho tarafından yavaş yavaş takıma monte edildi. Kasımpaşa maçında son 9 dakika süre alan yıldız futbolcu, Galatasaray derbisinin ikinci yarısında görev yaptı.

Haberin Devamı

İLK 11'DEKİ YERİNİ GARANTİLEDİ

Portekizli teknik adam, Union SG ve Antalyaspor mücadelelerinin ardından Twente önünde de öğrencisini ilk 11’de görevlendirdi. Faslı yıldız, her geçen maç performansını daha da artırdı. Amrabat, Twente maçında ise en iyi performansını sergiledi.

Union SG ve Antalyaspor maçlarında takımın en çok pas isabeti yapan oyuncusu olan Faslı futbolcu, Twente deplasmanında da en çok topla buluşan isim unvanını alırken yine pas isabetleriyle de dikkat çekti. Mourinho’nun Amrabat’ı hiçbir şekilde kesmeyi düşünmediği öğrenildi.

Fenerbahçede Mourinhodan Sofyan Amrabat kararı Livakovic duvar ördü

LIVAKOVIC GÜVENCESİ

Fenerbahçe’de kale bu sezon emin ellerde... Geçen sezon takıma gelen ve tam olarak adaptasyon sağlayamayan Dominik Livakovic, bu sezon ise bambaşka bir görüntü ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Twente maçında 8 kurtarış yapan yıldız file bekçisi, takımın sahadan beraberlikle ayrılmasında önemli rol oynadı. Fenerbahçe’nin efsane kalecilerinden Volkan Demirel’in Nisan 2013 tarihinde 9 kurtarış yaptığı Lazio maçının ardından bir UEFA Avrupa Ligi maçında en yüksek sayıya ulaşan Livakovic, lig aşamasındaki ilk maç olan Union Saint Gilloise karşısında da 6 kurtarış yaparken, bir de penaltıya izin vermemişti. Sarı-lacivertli file bekçisi 2 maçta toplamda kalesine gelen 14 şutta gole izin vermedi.

Bu sezonki performansıyla hem yönetimden hem de teknik heyetten tam not alan Dominik Livakovic, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan maçlarda 10 kurtarış yapan Eintracht Frankfurt kalecisi Kaua Santos’un andından 8 kurtarışla en iyi ikinci isim olmayı başardı.  Avrupa’da takımını sırtlayan Dominik Livakovic, Trendyol Süper Lig’de de 7 maçta forma giyerken sadece 5 gol yedi. Hırvat file bekçisi ligde %75 kurtarış yüzdesi de yakalamayı başardı. 

16 GÜNLÜK ARA İLAÇ GİBİ GELECEK

Fenerbahçe’ye hem Süper Lig’in 8. haftasını bay geçmesi, hem de milli ara ilaç gibi gelecek. Şu anda sarı-lacivertli takımda Çağlar Söyüncü ve İrfan Can Eğribayat’ın sakatlığı bulunuyor. Bu iki ismin de iyileşmesi için sağlık heyeti seferber olmuş durumda.

Çağlar’ın milli arada takıma dönmesi ve daha sonra oynanacak ile maç olan Samsunspor mücadelesinde kadroda olması bekleniyor. Sakatlığı bulunan kaleci İrfan Can Eğribayat da milli aranın ardından takıma dönecek.

Yazarlar