FenerbahçeAndre Ayew’e ‘milli’ eleştiri

Andre Ayew’e ‘milli’ eleştiri

30.08.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:

Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Kwesi Appiah, Fenerbahçeli futbolcuyu kadroya almamasıyla ilgili olarak “Kendini milli takıma adayacak oyunculara ihtiyacım var” dedi.

Andre Ayew’e ‘milli’ eleştiri

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin yeni transferi Andre Ayew’in milli takıma neden çağrılmadığı belli oldu. Teknik direktör Kwesi Appiah son oluşturduğu kadroda sarı-lacivertli oyuncuya yer vermemişti.

‘Kendini öldürecek oyuncu gerek’

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Appiah, futbolcunun kendisini milli takıma adamadığını söyledi. Gana teknik direktörü “Eğer bir futbolcu iyi olmadığını ya da sakat olduğunu söylüyorsa, o zaman benim işim onun yerine uygun başka bir oyuncuyu çağırmaktır. Kimse Gana’dan büyük değil. Kendisini milli takıma adayan futbolculara ihtiyacım var. Ülke için kendini öldürmeye hazır oyunculara ihtiyacım var” dedi.

Sakatlık-hastalık deyip gitmeyince…

Andre Ayew’in kardeşi Jordan Ayew ile birlikte, Gana’nın geçen yıl Kongo ile oynadığı Dünya Kupası eleme maçında oynamadıkları için teknik adamın kendilerine kızgın olduğu belirtiliyor. Andre Ayew’in sakat olduğunu söylediği, Jordan Ayew’in ise mide ağrılarını öne sürerek takıma katılmadığı vurgulanıyor. O tarihten sonraki milli takım kadrolarına iki ismin çağrılmadığına dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı