FenerbahçeLevent Kalkan'dan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken çıkış: Mourinho olsam Fred'i oynatmam

Levent Kalkan'dan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken çıkış: Mourinho olsam Fred'i oynatmam

12.09.2024 - 07:54 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe pazar günü Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Milliyet Gazetesi yazarı Levent Kalkan bu haftaki köşesinde teknik direktör Jose Mourinho'ya tavsiyede bulundu. İşte 'Mourinho olsam Fred'i oynatmam' başlıklı yazı...

Levent Kalkandan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken çıkış: Mourinho olsam Fredi oynatmam

Trendyol Süper Lig'de yeni sezon yeni umutlarla başladı ama beklentilerin aksine Merkez Hakem Kurulu cephesinde değişen hiçbir şey yok. Herkesin şikayet ettiği MHK başkanı ve yönetim kurulu hiç gitmemiş gibi. Ahmet İbanoğlu'nun terk ettiği başkanlık koltuğunda Ferhat Gündoğdu değil de, başka birileri oturuyor sanki... MHK, ligde 5. hafta maçlarını yönetecek hakemleri çarşamba gününden ilan etti. Yapılan atamalar yine son derece problemli. Bir kez daha izahı ve mantığı olmayan çok sayıda atama yapıldı.

Haberin Devamı

Örneğin, Galatasaray-Çaykur Rizespor maçında Arda Kardeşler görevlendirildi. Kardeşler geçen sezon Galatasaray'ın 6 maçında hakem, 1 maçında VAR hakemiydi. Son derece garip biçimde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan iki derbiyi de o yönetmişti. İkinci maçın 21. dakikasında Djiku'ya çıkardığı kırmızı kart derbi tarihine kara bir leke olarak geçti. Ancak yeni MHK böyle bir skandal hiç yaşanmamış gibi ligin daha 5. haftasında Arda Kardeşler'i yine bir Galatasaray maçında görevlendirmekte bir sakınca görmedi.

'ATAMA BENİ HİÇ ŞAŞIRTMADI'

MHK, Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçta ise Halil Umut Meler'e görev verdi. Açıkçası bu atama beni hiç şaşırtmadı. Meler'i gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde görevlendirme ihtimali "sıfır" olan MHK, Kasımpaşa maçını kaçırılmaz bir fırsat olarak gördü ve gereğini yaptı...

Haberin Devamı

Tam da derbi öncesinde Arda Kardeşler'in Galatasaray-Çaykur Rizespor ve Halil Umut Meler'in Kasımpaşa-Fenerbahçe maçında görevlendirilmesi tesadüf olabilir mi? Bana hiç öyle gelmedi... Başta ifade ettiğim gibi yeni sezon öncesi MHK başkanı ve yönetim kurulu sanki hiç değişmedi. Yapılan atamalar MHK'deki yapının gücünü koruduğunu gösteriyor. Ancak bu iş böyle devam etmez. MHK, ya kör göze parmak sokar gibi atama yapmaktan vazgeçer ya da çok geçmeden tası tarağı toplayarak gider...

Levent Kalkandan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken çıkış: Mourinho olsam Fredi oynatmam

MOURINHO'YA KRİTİK ÖNERİ

Hal böyleyken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya kritik bir öneride bulunmak isterim. Kendisi dünya çapında bir teknik adam ve hakemler konusunda da son derece tecrübeli ama buraları şimdiden bizim kadar tanıması çok zor! Mourinho, Fred'li Fenerbahçe ile Fred'siz Fenerbahçe arasındaki farkı geride kalan 2,5 aylık süreçte gayet iyi anladı. Bu çerçevede Fred'in gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisinde sahada olması Fenerbahçe adına şampiyonluk yolunda hayati önem taşıyor.

10 kişilik Fred'li Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 kazandığı son derbide Galatasaray'a isabetli şut dahi attırmamıştı. Fred haftaya sahada olursa tablonun çok değişeceğini sanmıyorum. Bir başka ifadeyle, Galatasaray'ın Fred'li Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenme ihtimalinin çok zayıf olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

'FRED DERBİ İÇİN ÖNEMLİ'

Fred'in derbi için ne kadar önemli olduğu ve derbinin şampiyonluk yolundaki değeri ortada. Kasımpaşa maçının hakemi de belli! Jose Mourinho, Çaykur Rizespor maçının henüz 4. dakikasında Fred'e gösterilen saçma sapan sarı kartı da mutlaka kafasına yazmıştır.

Levent Kalkandan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken çıkış: Mourinho olsam Fredi oynatmam

Riskli gibi görünebilir ama Mourinho'nun Kasımpaşa deplasmanında Fred'i kulübeye çekmesi bana göre son derece akıllı bir hareket olur. Amrabat, İsmail Yüksek ve Szymanski üçlüsü Kasımpaşa maçında orta sahanın yükünü rahatlıkla taşır. Fenerbahçe'nin yüzde 30'u olan Fred de saatini derbiye ayarlar ve büyük olasılıkla dev maça yine damgasını vurur. 

 

Yazarlar