CaddeMurat Han: Komediye de yatkınım ama şans vermiyorlar!

Murat Han: Komediye de yatkınım ama şans vermiyorlar!

12.09.2024 - 09:43 | Son Güncellenme:

Oyuncu Murat Han (49), önceki gün City's Nişantaşı’nda objektiflere yakalandı. 'Teşkilat' dizisinin kadrosuna dahil olan Han, komedi yeteneğine dikkat çekerken, Hollywood’a ünlü olmak için gitmediğini söyledi.

Murat Han: Komediye de yatkınım ama şans vermiyorlar

Murat Han, yaz sezonunda aldığı kilolardan kurtulmak için spor ve diyete başladığını söyledi: Boğa burcu olduğum için yemek yemeyi seviyorum ama 2-3 kilo daha verip, forma gireceğim. Set olmadığı zaman takılmam ama iş varken fit olmak şart. Şeker ve karbonhidratı kesiyorum, özel bir programım yok.

Haberin Devamı

"HEP AĞIR ROLLER VERİYORLAR"

Yeni dizisinde mafya babasını canlandırmaya hazırlanan oyuncu, "Komediye de yatkınım ama yapımcılar beni hep ağır rollere koyuyor. Tiyatro kökenliyim, her role açığım. 'Seni böyle seviyorlar' diye komediye şans vermiyorlar” diyerek, oyunculuk kariyerindeki bu tercihlerden yakındı.

Murat Han: Komediye de yatkınım ama şans vermiyorlar

"GÜZEL YA DA YAKIŞIKLI OLMAK YETMEZ"

Türkiye’de jön kavramına eleştiren Murat Han, “Bir projede senaryo en büyük jöndür. Güzel ya da yakışıklı olmak yetmez, donanımlı oyuncu lazım. Al Pacino örneğinde olduğu gibi; yakışıklı olmasa da, kamera önünde devleşiyor. Aura ve bilgiyle bu seviyeye ulaşırsınız. Yapımcılar takipçi sayılarına bakıp oyuncu seçiyorlar, sonra işler patlıyor” ifadelerini kullandı.

Murat Han: Komediye de yatkınım ama şans vermiyorlar

Haberin Devamı

"ÜÇÜNCÜ SINIF MUAMELESİ GÖRÜYORSUNUZ"

10 yıl Amerika’da oyunculuk yapan Han, yurt dışındaki zorluklara da değindi.

Hollywood'da Türk olduğunuzda üçüncü sınıf görülüyorsunuz. 'Homeland' dizisinden deneme çekimi yaptım ama Faslı cast direktörü, 'Arap tipi arıyoruz' diye beni eledi. Orta Doğulu olmuyor, Avrupalı kabul etmiyorlar. Hollywood’a ünlü olmak için gitmedim, deneyim kazanmaya gittim.

Murat Han: Komediye de yatkınım ama şans vermiyorlar

Yazarlar