Şampiyonluk yolu zorlu ve diken dolu

Özellikle dört büyüklerin yabancı transferleri adeta baş döndürüyor. Neredeyse her sabah yeni bir transferle güne uyanıyoruz...
Hepsinin maşallahı var, eurolar, dolarlar havada uçuşuyor! Ana hedef Süper Lig şampiyonluğu... İkincisi ise Avrupa Ligi’nde kalıcı olmak...
Görüyoruz ki, şampiyonluk öyle sanıldığı gibi çantada keklik değil. Üç büyükler bu kulvarda favoriler. Fenerbahçe’ye bakıyorum, yönetim Mourinho’nun bir dediğini iki etmiyor. “Bir eli yağda, bir eli balda’ misali. “Şunu alın” diyor, bir bakmışsınız ki, adam çoktaan uçağa binmiş, ülkemizin yolunu tutmuş! Havalimanında üçlü bile çekiyorlar!
Keza Beşiktaş da öyle... Yönetim onca ekonomik sıkıntıya karşın Giovanni van Bronckhorst kimi işaret ettiyse, Kartal Yuvası’na getirdi.
Tabii bir de eldeki yabancıları göndermek için yönetim kılı kırk yarıyor. Neyse ki Aboubakar’dan sonunda kurtuldular, tabii ki biz de! Kamerunlu golcü artık Hatayspor’un başarısı için mücadele edecek.
Son şampiyon Galatasaray da boş durmuyor, Okan Burak gidenlerin yerini tek tek dolduruyor, gücüne güç katıyor...
Trabzonspor mu?
Fotoğraf flu, hatta dibe vurdu, dersek abartmış olmayız! Abdullah Avcı gitti, Şenol Güneş hocamız bayrağı yeniden aldı... Güneş’in dokunuşları, Trabzonspor’u ayağa kaldırır mı, kaldırmaz mı, bekleyip görmek lazım...
Oranın havasını, suyunu iyi bilir Güneş. Kişisel olarak umutluyum, çünkü hoca buram buram tecrübe kokuyor... Başarıyı da yaşadı, başarısızlığı da... Eldeki malzeme malum, bakalım Güneş hoca nasıl bir fotoğraf ortaya çıkaracak, Fırtına’yı yeniden estirecek mi?

Haberin Devamı

Narin'e nasıl kıydınız!

Kısa öykü, roman, şiir ve tiyatro alanında birçok eser yazan; 59. hükümet tarafından 100 Türk edebiyatçısı listesinde yer almış üretken bir Türk şairi ve yazarıdır Aziz Nesin ustamız..
Sanırım, hatta iddialıyım, çocuklarımızla ilgili en güzel dizeler Aziz Nesin’den çıkmıştır, üstüne başka bir şiir tanımam.
Çocuklarmız ancak böyle anlatılabilir...
Ahhh güzel kızım, sana nasıl kıydılar? Günlerdir Narin Güran kızımızın o gülen gözlerine bakıyorum, “inşallah canlı bulunur” diye dua ettim. Biliyorum ki, tüm ülkemizin insanları o fotoğrafa baktıkça duygusal patlama yaşamışlardır, tıpkı benim gibi...
O güzel, Narin mi Narin kızımızı yaşamdan koparanlar, ateşlerde yanasınız, yatacak yeriniz olmasın, size cani bile diyemiyorum, bunun yerine geçecek ağır kelime de bulamıyorum!
Allah belanızı versin!
Asmaktan söz ediyorlar. Hayır asmayın! Bırakın nefes aldıkları sürece vicdanları, tabii ki vicdan varsa (!) azap çeksinler!

Haberin Devamı

Yeter, çocuklar ölmesin
“Öyle bir ağlasam,
Öyle bir ağlasam çocuklar,
Size hiç gözyaşı kalmasa.
Öyle bir aç kalsam,
Öyle bir aç kalsam çocuklar,
Size hiç açlık kalmasa.
Öyle bir ölsem,
Öyle bir ölsem çocuklar,
Size hiç ölüm kalmasa.”

- Aziz Nesin