Siyaset‘Zirveyle tarihi bir adım atıldı’

‘Zirveyle tarihi bir adım atıldı’

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Altı liderin görüşmesinin tarihi bir adım olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 28 Şubat’ta altı liderin buluşacak ve ortak metne imza atacak olmasına ilişkin ise, "Herkesin imzalaması ve arşivlerimizde kalması iyi olacak" açıklamasını yaptı.

‘Zirveyle tarihi bir adım atıldı’

 

Mehtap Gökdemir / ANKARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yuvarlak masada buluşan altı liderin görüşmesine ilişkin AK Parti’den gelen eleştirileri partinin MYK toplantısında değerlendirdi.

Haberin Devamı

CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gün toplandı. Edinilen bilgiye göre, eğitim, ekonomi ve dış politika konularında sunumların yapıldığı toplantıda, Bilecik Belediye Başkanı'nın Danışmanı’nın rüşvet alırken yakalandığı iddiası ve bu konudaki tartışmalar ele alındı. Konuyla ilgili belgelerin incelenmesi ve bundan sonra bir karara varılması değerlendirildi.

'Keyifli geçti'

Kılıçdaroğlu da kurula, liderlerle olan görüşmesinden bahsetti ve 28 Şubat’ta yapılacak toplantıya ilişkin bilgi verdi. Kılıçdaroğlu'nun, kurmaylarına görüşmeye ilişkin, "Tarihi bir adım atıldı. Dünya siyasi tarihinde de örnek olacak bir fotoğraftı. Çok keyifli geçti" dediği öğrenildi.

AK Parti’den buluşma konusunda yapılan eleştirilerin hatırlatılarak, “AK Parti’den herkes bu toplantıya saldırdı. Örneğin bir milletvekili 16 tane tweet attı” sözü üzerine de Kılıçdaroğlu'nun, “Bu karşı taraftaki paniği, yarattığı rahatsızlığı ve savrulmayı gösteriyor. Zaten artık yönetemiyorlar, savruluyorlar” yorumunu yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun, 28 Şubat’ta altı liderin buluşacak ve ortak metne imza atacak olmasına ilişkin ise, "Herkesin imzalaması ve arşivlerimizde kalması iyi olacak. Altı liderin o gün imzalaması ve bunun partilerin arşivlerine girmesi tarihi açıdan çok önemli" dediği öğrenildi.

Meclis için uyarı

MYK'da Meclis’in geçen hafta çalışmadığı, bu hafta da uluslararası anlaşmaların görüşülmesinin, “Yapılması gereken işler yapılmıyor. AK Parti, Meclis’i işlevsizleştirdi” değerlendirmesi yapılması üzerine de Kılıçdaroğlu'nun, “Onlar işlevsizleştirdikçe siz önemini vurgulayın ve zorlayın. Onlar işlevsizleştirsin, siz bu konuya dikkat çekin" talimatı verdiği kaydedildi.

Öte yandan CHP, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in, parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verdi.