SiyasetYiğittir demiştim yüz karasıymış

Yiğittir demiştim yüz karasıymış

05.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski bakan bayraktar için istifa ettiğini açıkladıktan sonra söylediği ‘Karadenizliler yiğit adamlardır’ sözünü geri aldı; Başbakan Erdoğan’ı da sert sözlerle eleştirdi

Yiğittir demiştim yüz karasıymış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı bakanlar hakkında Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezlekelerden bölümler okurken, “Adalet Bakanlığı’nda bekleyen fezlekelerin üzerinde çalışıldığını biliyoruz, takipçisi olacağız. Her bir satırını biliyoruz, oynarsanız ne olacağını göreceksiniz” dedi. Kılıçdaroğlu, fezlekelerde Erdoğan’ın kod adının “Beyefendi” olduğunu belirterek, “Savcı başçalan yazamıyor, hâlbuki başçalan yazsa güzel olur” dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin, şunları kaydetti:
- MERKEL SORSUN: Parlamentoda milletvekili arkadaşlarımız, ‘hırsız var’ diyor, AKP’liler ‘dava açacağız’ diyor. Keşke açsalar, hırsızın kimliğini mahkemede tescil ederiz. Merkel’in yerinde olsaydım Erdoğan’a sorardım, ‘Yüzyılın soygunu yapıldı, failler Türkiye’deydi, siz failleri bıraktınız, savcıların peşine düştünüz, gerekçesini anlatır mısınız?’ diye.
- SÖZÜNÜ GERİ ALDI: Bir eski bakan var. Önüne istifa dilekçesi konduğunda ‘istifa etmem’ dedi. Şimdi ciddi bir U dönüşü. Herhalde belinde bir hasar olmamıştır. Karadenizliler yiğit adamlardır, demiştim. Bu, Karadeniz’in yüz karasıdır. Kişiliği oturmayanlar verdikleri sözün arkasında durmaz, çok üzüldüm. Ne değişti arkadaş senin hayatında?
- FEZLEKELER DEĞİŞİRSE: Adalet Bakanlığı’nda bekleyen fezlekelerin üzerinde çalışıldığını, bazı bölümlerin bürokrasiye dağıtıldığını, AKP’ye yakın avukatlara verildiğini, ek savunma alındığını biliyoruz, takipçisi olacağız. Fezlekelerin içinde ne var, her bir satırını biliyoruz, oynarsanız ne olacağını göreceksiniz. Her şeyi affeder bu millet ama kul hakkı yiyeni affetmez.
- PARAYI SORDUM, TIK YOK: TÜRGEV, rüşvetin merkezi. Vakıflar Bankası’na gelen parayı sordum, tık yok. Gelen bu para rüşvet mi, bağış mı bir öğrenelim. Bu paranın derhal MASAK’a bildirilmesi gerekirdi, bildirilmedi.
- ONA SES ÇIKARMIYOR: Çocuğunuzun sopalarla dövülüp öldürülmesini istemiyorsanız Ali İsmail davasını unutmayın. Başçalana soruyorlar, ne söyleyeceksiniz ‘yargıya intikal etti bir şey diyemem’ diyor, senin yolsuzluk dosyalarında yargıya intikal etti, savcıyı aldın, emniyet müdürünü aldın, müsteşarın telefon etti... Ona ses çıkarmıyor ama.
- ŞEYTANA BAK: Başçalan var, ihaleler veriyor, onlara salmalar veriyor, AKP milletvekili de, ‘Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplamış’ diyor. Sen başçalanın kimin vasıflarını üzerinde topladığını öğrenmek istiyorsan şeytana bakacaksın. Ocak ayında Maraş’ta küçücük bir çocuğumuz, 16 yaşında bakkaldan 27 lira çalıyor, 27 ay hapis cezası alıyor. 247 milyar lirayı götüren niye ortada duruyor?

Haberin Devamı

‘MİLYONALİ DEMEMİZ LAZIM’
CHP?lideri Kılıçdaroğlu, gruptaki konuşmasında şunları söyledi: “21 Temmuz 2013. Erdoğan müteahhidi arıyor, ‘10’dan sonra bizim evde bir görüşme yapalım, Faruk’a da söyle o da gelsin.’ Cemal Kalyoncu, ‘tamam’ diyor. Gidiyorlar, Sabah-atv işini halledecekler. Çağırıyor, ‘Çalık zor durumda bir şey yapmamız lazım‘ diyor. Oturuyorlar, karar veriyorlar. Bir grup müteahhite salma salacağız, onlardan para alacağız, parayı aktaracağız yeni şirket kuracağız, bu işi çözeceğiz. Para havuzunu kim idare edecek? Binali Yıldırım. Rakamlar büyük, Binali desek yanlış alır. Milyonali dememiz lazım. (Fezlekeyi gösteriyor) 8 işadamından toplanan para 630 milyon dolar. Niye Milyonali diyoruz.”