Siyaset‘Tokat’ta yeniden meydan okuyorum’

‘Tokat’ta yeniden meydan okuyorum’

21.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Erdoğan’a meydan okuyorum. Devletin bütün imkânları emrinde. Hangi televizyonu istiyorsan o televizyonlara çıkarım” dedi.

‘Tokat’ta yeniden meydan okuyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Tokat’a geldi. Dün kent merkezinde esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra vatandaşlara seslendi. CHP lideri, “Herkes kafasında ciddi bir sorun taşıyor. ‘Ne olacak’ diye bekliyor. Kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemem. Herkesin ürettiği, kazandığı, alın teri döktüğü bir Türkiye, güzel Türkiye’dir. O Türkiye’de ancak huzur olabilir. Fakat esnafa vermiyorlar, çiftçiye vermiyorlar, emekliye vermiyorlar, işçiye vermiyorlar; beşli çetelere veriyorlar. O beşli çetelerden hak etmedikleri paraların tamamını alacağım” dedi.

Haberin Devamı

‘GATA’yı açacağız’

“Bizim milliyetçiliğimiz vatanseverliktir, bayrağını sevmektir” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bizim milliyetçiliğimiz herkesin kimliğine, yaşam tarzına, inancına saygı göstermektir. Bizim milliyetçiliğimiz, Türkiye’nin çıkarlarını ve itibarını korumaktır. Onlar, İdlib kentinde 33 askerimiz şehit olduğunda hesabını soramadılar, koşa koşa Putin’in ayağına gittiler; ‘Ben ettim sen etme’ dediler. Biz bunu yapmayız. Biz Türkiye’nin itibarını koruruz. Gidip, askeri hastanelerin tamamını kapattılar. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu, Türk Silahlı Kuvvetleri. O hastaneleri, GATA dahil hepsini alacağız, şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Kendi ordusundan tank-palet fabrikasını alıp, yabancılara teslim edenlerden hem hesabını soracağız hem de o fabrikaları yine ordumuza teslim edeceğiz.”

Haberin Devamı

Tüm demokrasilerde iktidar ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının televizyonlarda tartıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal, televizyonlara çıkarlardı. Beraber, uygar insanlar gibi gazeteciler soru sorar, cevap verirlerdi. Şimdi benden kaçıyor, karşıma çıkmıyor. Tokat’tan, esnafın arasından, yeniden Erdoğan’a meydan okuyorum. Yüreğin varsa, cesaretin varsa, hesap verilecek hiçbir şeyin yoksa, karşıma gelirsin. Devletin bütün imkanları emrinde. İstersen tek başına, istiyorsan yanına bakanlarını, danışmanlarını al, arzu edersen prompterini yanına al, vallahi de billahi de tek başıma çıkacağım. Fakat karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Bulmuş AK Parti milletvekillerini bana oradan meydan okuyor. Sen kim, meydan okumak kim? Meydan okuyorsan karşıma çık. ‘Yiğitler gibi, aslanlar gibi çıkacağım’ dersin. O zaman diyeceğim ki; helal olsun, demek ki karşıma çıkabiliyor” diye konuştu.