Siyaset'Teslim olmazlarsa yok olacaklar'

'Teslim olmazlarsa yok olacaklar'

17.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içindeki terörist sayısının 150 civarında olduğunu belirterek, “Süpürmeye başlıyoruz; ya teslim olacaklar, devletin adaletine sığınacaklar ya da yok olacaklar” dedi.

Teslim olmazlarsa yok olacaklar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içindeki terörist sayısının 150 civarında olduğunu söyledi. Soylu, PKK'nın Batı'nın 'cici çocuğu' olduğunu ifade ederek, "Suriye'nin toprakları PKK/YPG'nin işgali altında, kimse de Batı'dan ordusunu gönderip operasyon yapmıyor. Gayet güzel kabullenmişler, kimsenin YPG'yi oradan atmak gibi bir derdi yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında bu yılki bakanlık temasının sinerji ve iletişim olduğunu belirten Soylu, "Bu yıl terörün tüm kırıntılarını temizleyeceksiniz. Artık terörün ağırlığını yurt içinde taşımayacağız. Cumhuriyetin 100'üncü yılında dağlarımızda bir tek terör örgütü mensubu kalmamalı" dedi.

2015-2021 arasında bölücü örgütün terör eylemlerinin sayı olarak yüzde 95 azaldığını belirten Bakan Soylu, "Aynı dönemde terör örgütüne katılım da yıllık 5 bin 558'den 50'ye kadar düştü. Dağdaki silahlı eleman sayısı da şu an için 150 civarında. Tam da bu sayılara bağlı olarak başka bir şey daha oldu. Doğu ve Güneydoğu'da aynı dönemde lisanslı sporcu sayısı yüzde 139,8, tıp fakültesini kazanan öğrenci sayısı yüzde 98,7, üniversite öğrenci sayısı 103,8, ticaret sicile kayıtlı faal üye sayısı yüzde 91,78 arttı" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Mermi olarak dönüyor'

Bakan Soylu, satılan her uyuşturucu maddenin terör örgütlerine mermi olarak geri döndüğüne, bölgedeki istikrarı sağlamak için uyuşturucu ticaretinin önlenmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Soylu, "Ortadoğu'da uyuşturucunun beslediği tek terör örgütü; PKK değil. DEAŞ da bu ticaretten pay alıyor, diğer silahlı gruplar da pay alıyor ve böylece istirarsızlık sürüyor. Bu ticareti bizim burada kesmemiz, bu açıdan önemlidir." dedi.

 ‘Batı bu tiyatroya göz yumuyor’

Üçüncü aktüel güvenlik başlığının kaçak göç meselesi olduğunu söyleyen Soylu, PKK ve DAEŞ’in birbirlerine düşman değil, ticari ortak olduğunu vurguladı. Soylu, bu örgütlerin uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve pertol dağıtımında ortak hareket ettiğini dile getirirken, Batı’nın bu konudaki sessizliğini ise şu sözlerle değerlendirdi; “Batı bu tiyatroya göz yumuyor. Suriye’nin toprakları PKK/YPG’nin işgali altında, kimse de Batı’dan ordusunu gönderip operasyon yapmıyor. Gayet güzel kabullenmişler, kimsenin YPG’yi oradan atmak gibi bir derdi yok. Çünkü PKK, Batı’nın cici çocuğu. Yıllardır böyleydi, hala böyle” dedi.