Siyaset ' Okulda Kuran kursu olmaz'

' Okulda Kuran kursu olmaz'

19.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı, devlet okullarında Kuran kursu açılmasıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi

Okulda Kuran  kursu olmaz






Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kimsenin 80 yılın sorunlarının sekiz ayda çözülmesini beklememesi gerektiğini vurgulayarak, "Ben 'He - Man' (bir çizgi film kahramanı) değilim" dedi. Gazetemizi ziyaret eden Çelik, Kuran kursu yönetmeliği, YÖK ve güncel konulara ilişkin soruları şöyle yanıtladı:


Arayıp, kutladım, 'hayırlısı olsun' dedim. Yakından tanımıyorum. Umarım, ahenkli bir çalışma olur. Kemal Gürüz'le uyumlu çalışmak için elimizden geleni yaptık ama yapısı buna müsait değildi. Bazı insanlar kavga etmek için yaratılmış, Kemal Bey de onlardan biriydi.


Kuran kursu yönetmeliği basında çıkmadan benim haberim yoktu. Böyle bir şeye müsaade etmem. Sadece "Kaçak göçek yapılacağına, devletin gözetiminde yapılsın" dedim. Okulda açılsın demedim. Böyle bir derdim yok, böyle bir talepleri olmadı.


Kimsenin diploma garantisi vermesi söz konusu olamaz. Denetimini valilik ve kaymakamlıklar yürüyor. Gerekirse, mutlaka üzerine gideriz.


2004 bütçe kanunu çıktığı zaman belli olacak. Bu yıl devletin 45 - 50 bin kadro alacağını hesaplıyoruz. MEB'in payına 30 bin düşer. 80 yılın problemlerini sekiz ayda çözemem. Ben He - Man değilim."


Yönetmelik resmi gazetede yayımlandı. İlk zamanlar bu işler büyük hevesle başlar. Sonra ne olur göreceğiz. Urfa ve Batman'dakilere ruhsat verildi. Talep istemediğiniz kadar var.




SİYASET