SiyasetMuhtarlar ‘akademili’ oluyor

Muhtarlar ‘akademili’ oluyor

20.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni’nde muhtarlara yönelik yeni müjdelerini açıkladı.

Muhtarlar ‘akademili’ oluyor

Aslıhan Altay Karataş / ANKARA - Erdoğan, Akay Caddesi’ndeki programda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

20 BİN MUHTARIMIZ BURADA: Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Aldığım resmi rakama göre şu an itibariyle 20 bini aşkın muhtarımız burada. Bugün aynı zamanda muhtar kardeşlerimize daha önce söz verdiğimiz bir hizmetin, Muhtarlar Evi’nin açılış heyecanını yaşıyoruz. Bina kafesi, restoranı, bay-bayan mescidi, otoparkı, 58 yatak kapasitesine sahip 35 odasıyla bugünden itibaren tüm muhtarların istifadesine sunuldu. Böylece muhtar kardeşlerimizi iş veya başka sebeplerle Ankara’ya geldiklerinde kalacak yer bulma derdinden de kurtarmış bulunuyoruz.

KARDEŞİNİZİ CUMHURBAŞKANI YAPTINIZ: Ülke demokrasisine kazandırdığımız yeniliklerden biri de muhtar buluşmalarımızdır. İlk toplantımızı yaptığımız 2015 yılından bugüne muhtarlarımızla her biri adeta bir şölen havasında geçen toplam 52 ayrı buluşma gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir köşesinden 38 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir ettik. Bana ne diyorlardı, ‘muhtar bile olamaz.’ Ne oldu? Bu başlığı atanlar, rezil rüsva oldu. Sizler bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı yaptınız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez muhtarlarımız dertlerini, sıkıntılarını, beklentilerini devletin zirvesiyle doğrudan paylaşma fırsatı buldu.

Haberin Devamı

YENİ MÜJDELER: Muhtarlık müessesesine verdiğimiz önemi İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurarak açıkça gösterdik. Göreve geldiğimizde sadece 97 lira olan muhtar ödeneğini tam 57 kat artışla bugün 5 bin 500 liraya yükselttik. Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlerine ilişkin yasal düzenleme hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. Yakında teklifi Meclisimizin takdirine sunacağız.

MUHTAR AKADEMİSİ: İçişleri Bakanlığımız ve YÖK arasında yapılacak protokolle siz muhtarlarımıza yönelik Muhtar Akademesi projemizi hayata geçiriyoruz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce koordine edilen Adrese Dayalı Kayıt Sistemini muhtarlarımızın istifadesine açtık. Muhtarlık binalarının elektrik faturalarının, ticari abone tarifesi yerine konut tarifesinden düzenlenmesi uygulamasını başlatıyoruz.