Siyaset'Milletimiz artık birbiriyle konuşan siyasetçi istiyor'

'Milletimiz artık birbiriyle konuşan siyasetçi istiyor'

17.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener'in açıklamaları özetle şöyle:

Milletimiz artık birbiriyle konuşan siyasetçi istiyor

 

ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ: Milletimiz artık ortak akıl için bir araya gelebilen, milletin ve memleketin meselelerini birbirleriyle konuşabilen siyasetçiler istiyor. "Ben yaptım oldu" anlayışından bıkan milletimiz, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile unutulan istişare kültürünün önemini görüyor. Altı siyasi parti liderinin, memleket meseleleri için bir araya gelmesi önemlidir. Bu toplantı nedeniyle Cumhur ittifakı'nın bileşenlerini bir garip rahatsızlık almış gibi gözükse de biz bu toplantıyı önemli bir başlangıç olarak görüyoruz.

Haberin Devamı

İKTİDARI UYARIYORUM: Gıda maddelerindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesini olumlu karşılıyoruz. Ama iktidarı da uyarmak istiyorum; bu indirim bir defalık bir etkidir. Enflasyonla, piyasalara güven veren kapsamlı bir program çerçevesinde mücadele etmeniz gerekir. KDV iade alacağı doğan firmaların alacaklarını vakit geçirmeden ödeyin. 

ERDOĞAN'A TEPKİ: Sayın Erdoğan utanmadan çıkıp 'yastık altı' diyor. Devletin tüm kaynaklarını tükettiniz, Merkez Bankası rezervlerini erittiniz hala insanların birikimine, kadınların altınlarına göz dikiyorsunuz.

BAY KRİZ: Toplumun her kesimi fakirleşirken kamera önüne geçip 'Zamları devlet yapmadı' deme yüzsüzlüğü de giderayak AK Parti'ye nasip oldu.Erdoğan sebep, yaşadığımız enerji krizi sonuçtur. Sayın Erdoğan nam-ı diğer Bay Kriz, her alanda olduğu gibi enerjide yaşadığımız krizin de sorumlusudur.