Siyaset ‘Millet 15 Temmuz’u 24 Haziran’da bitirdi’

‘Millet 15 Temmuz’u 24 Haziran’da bitirdi’

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ak Parti’nin 17-25 Aralık 2013’ten sonra kendi bünyesinde FETÖ temizliği yaptığını vurguladı.

‘Millet 15 Temmuz’u 24 Haziran’da bitirdi’

Ünal SETA Vakfı tarafından düzenlenen “15 Temmuz Sempozyumu”ndaki konuşmasında, siyasetin doğası gereği vesayet kabul etmediğini belirterek, “Bize ‘Siz siyasetin içerisinde bir temizlik yaptınız mı?’ diyorlar ya evet, biz temizlik yaptık. 17-25 Aralık 2013’ten sonra Ak Parti seçimler ve kongreler üzerinden zaten bilinen ve kamuoyunun da bildiği kişiler ve onların dışında kimse var mı baktı, gerekli temizliğini yaptı. Bunların yargılanıp yargılanmaması tamamen hukukun meselesidir. Siyaset kendi hassasiyetini gösterdi. Diğer siyasi partilerde, özellikle ana muhalefet partisini kast ediyorum, maalesef böyle bir hassasiyet ortaya çıkmadı. Nihayetinde siyaset, doğası gereği vesayet kabul etmediği için zaten bu mücadeleyi verdi. 15 Temmuz bize bir şeyi daha gösterdi: Güçlenen siyaset, oluşan siyasal kültür ve demokrasi kültürü. 16 yıllık istikrarın sonucu bu ortaya çıktı.”

Haberin Devamı

Ünal, 16 yıl boyunca Türkiye’nin sorunlarını sistemin gücüyle çözmediklerini, siyasetin gücüyle hareket ettiklerini ancak her seferinde sistem arıza verince millete gittiklerini söyledi.

15 Temmuz’un demokrasi kültürü ve siyasal bilincin bir dışavurumu olduğunu belirten Ünal, “Arkasında büyük bir tarihsel arka plan, bu milletin kendi iradesinin egemen kılınma mücadelesinin sonucu olarak 15 Temmuz aslında bir finaldi. Bana göre 15 Temmuz, 24 Haziran günü bu aziz millet tarafından bitirilmiştir” ifadelerini kullandı.

‘Sonsuza kadar af yok’

Ünal dün de FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin davada verilen kararı, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde TRT canlı yayınında şöyle değerlendirdi:

Haberin Devamı

“Bugün verilen cezalar hukuki olarak bir ceza ama 15 Temmuz darbesine kalkışanlar ve bu ülkeyi elimizden almak isteyen kökü dışarıda bu hain terör örgütü, bizim kalbimizde, vicdanımızda sonsuza kadar mahkum olmuştur. Onlar bizim kalbimizde, vicdanımızda sonsuza kadar haindir, onlar sonsuza kadar bizim için bir ihanet şebekesidir ve onlar, bu millet tarafından sonsuza kadar affedilmeyecektir. 15 Temmuz ruhu bu topraklarda bir bağımsızlık ruhu olarak, bir bağımsızlık bilinci olarak, bir irade zaferi olarak sonsuza kadar hatırlanacak.”