Siyasetİş sorunu çözülmeden eş sorunu çözülür mü?

İş sorunu çözülmeden eş sorunu çözülür mü?

11.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Makyajlı rakamlarla bile baktığımız zaman bu ülkede gerçek işsizlik oranı yüzde 22.1. Gençlerimizin işsizliği çok daha korkunç. Sayın Erdoğan, gençlerimizin evlenmediğinden yakınıyor. Eli doğru dürüst ekmek tutmayan gençler nasıl evlenecek? İş sorunu çözülmeden eş sorunu çözülür mü?” dedi.

İş sorunu çözülmeden eş sorunu çözülür mü

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, pek çok nedenden ötürü Türkiye’deki basının görevini yapamaz hale getirildiğini savundu.

Haberin Devamı

TÜİK’e tepki

Açıklanan 2019 Ekim dönemine ait işsizlik rakamlarına dikkati çeken Öztrak, “Çift haneli işsizlik, sarayın makyajlanmış rakamlarıyla bile gizlenemiyor. Açıklanan rakamlar mantıklı değil ve TÜİK kantarın topuzunu iyice kaçırmaya başladı” dedi. Gerçek işsizlik oranının yüzde 22.1, gerçek işsiz sayısının 7 milyon 750 bin kişi olduğunu belirten Öztrak, “Her 100 gençten 25’i işsiz. Her 100 işsizden 27’si de üniversite mezunu. 20-29 yaş aralığındaki 11 milyon 711 bin gencimizin 4 milyon 149 bini ne okuyor ne de çalışıyor.

Nasıl evlenecek?

Sayın Erdoğan çıkıyor, gençlerimizin evlenmediğinden yakınıyor. Eli doğru dürüst ekmek tutmayan gençler nasıl evlenecek? İş sorunu çözülmeden eş sorunu çözülür mü? Madem 17 yıldır iktidardasın, madem ‘Devletin başında ben varım, alanım da ekonomi’ diyorsunuz, o zaman bu ülkenin evlatlarına, gençlerine iş bulmak zorundasınız.”

Haberin Devamı

Kim zengin olacak?

Bütçede kaynak bittiğini ve şimdi yeni vergiler getirildiğini kaydeden Öztrak, bunlardan birinin de “değerli konut vergisi” olduğunu ifade etti. Kamyoncu esnafının da mağdur edildiğini anlatan Öztrak, “2015’ten önce üretilen araçların analog takograflarının da dijitale dönüştürülmesi için yasal düzenleme yaptılar. Oysa AB’de böyle bir uygulama yok. Şimdi bu uygulamayı kimler zengin olsun diye yaptınız? “ ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün ayağı

Soruları da yanıtlayan Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “FETÖ’nün siyasi ayağının bulunmasına” yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “MHP bu işlerden şikayetçi mi? Getirsinler araştırma önergesini, biz de Mecliste destekleyelim, FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın” dedi. Öztrak, Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal’ın Libya tezkeresi konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine de “Parti olarak görüşümüz bellidir. Onun dışında bir yorum yapmayayım” dedi.