SiyasetErdoğan’dan Aydeniz tepkisi: Dokunulmazlığını hızlıca kaldırın

Erdoğan’dan Aydeniz tepkisi: Dokunulmazlığını hızlıca kaldırın

16.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısında, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Milletvekili Salihe Aydeniz’in Kadıköy’deki eylem sırasında görevli polise tokat atması konusu gündem oldu.

Erdoğan’dan Aydeniz tepkisi: Dokunulmazlığını hızlıca kaldırın

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Hakkında zaten hazırlanmış 80’e yakın dosya var” bilgisini verdiği Aydeniz hakkında Erdoğan’ın “Bunlar dokunulmazlık zırhına bürünerek bunu yapabiliyorlar. Bu hak değil. Dosyası Meclis’e gelir gelmez hızlıca geçirin, dokunulmazlığını düşürün, bu işi bitirin” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

‘2023’te tereddüt yok’

Toplantıda Van ziyaretiyle ilgili görüşlerini de aktaran Erdoğan, 2023 seçimlerine giderken sahadaki çalışmalardan memnun olduğunu söyledi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, “2023 seçimlerini alma konusunda bir tereddüt yok, bir şüphe yok. Zihnimizde soru işareti yok. Yeter ki sokakta, mahallede, çarşıda, pazarda olalım. Kazanamayacağımız gönül, telafi edemeyeceğimiz kırgınlık yok” diye konuştu.

Toplantıda Erdoğan’ın altılı masaya ilişkin olarak da, “Altılı masanın gizli ortakları var. Fakat buradan bir şey çıkmaz. Kendi aralarında birbirlerine düştüler. Son manevraları birbirlerinin açıklarını kapatmaya yönelik. Bir türlü adaylarını belirleyemediler. Kim ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.