SiyasetErdoğan'dan AK Partili başkanlara talimat: Suda en az %7 indirim yapın

Erdoğan'dan AK Partili başkanlara talimat: Suda en az %7 indirim yapın

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 7 KDV indiriminin yanı sıra şartları uygun olan belediyelerin bunun da üzerinde bir oranda suya indirim yapmalarını, böylece enflasyonla mücadeleye katkı vermelerini istedi.

Erdoğandan AK Partili başkanlara talimat: Suda en az %7 indirim yapın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına "Suda en az KDV indirimi kadar, şartları uygun olanlar bunun da üzerinde bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır" dedi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KADER SEÇİMİ: 2023 AK Parti veya bizim şahsımızdan ziyade ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Türkiye bu seçimde kritik bir tercih yapacaktır. 2023 bir kader seçimidir.

İNSANLARIMIZIN YANINDAYIZ: Her büyük dönüşüm gibi bu süreçte de sancılar çekiyor, bedeller ödüyoruz. 2018'den beri devam eden ekonomik dalgalanmalar ve hayat pahalılığı sebebiyle sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Her kesin gelirini artırıp insanlarımızın yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz...  Son dönemde çokça gündeme gelen elektrik tarifeleri konusunda ilgili kurumlara yeniden değerlendirme yapılması talimatını verdik.Tüm AK Partili belediyelere bir kısmının geçtiğimiz günlerde başlattığı bir uygulamayı süratle yaygınlaştırmaları çağrısında bulunuyorum. Su tarifelerinde belediye başkanlarıma sesleniyorum. Biz ne ana muhalefetiz, ne şuyuz ne buyuz, biz AK Parti'yiz. En az KDV indirimi kadar, şartları uygun olanlar bunun da üzerinde bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. Birçok belediyemiz suda yüzde 7 indirim yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ZAM TALEBİNE ‘EVET’ DEMEDİLER: (Belediye başkanlarını ayağa kalkmaya davet ederek) İstanbul yüzde 25'in üzerinde zam talebiyle Meclis'e geldi. Meclis'te ağırlık bizde olduğu için arkadaşlarımız ‘evet' demediler. Bunlar seçim öncesi 'suya indirim getireceğiz' dediler. Belediye olarak sen seçim öncesinde söz verdin, koltuğa oturunca unutanlardan oldun

BİZİMKİ LAFTA KALMAZ: AK Partili belediyelerin olduğu yerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında aydınlatacağız. Bizimki lafta kalmaz, uygulamada. Kocaeli, Sakarya belediyelerimiz nasıl bu adımları attıysa, bugünden itibaren süratle, hemen tüm belediyelerimiz irili ufaklı, bu adımı atmak suretiyle ana muhalefete, yavrularına hepsine buradan sinyali veriyoruz.

HESABINI SORACAĞIZ: Hayat pahalılığının belini de biz kıracağız. Marketler, çarşı pazar eğer vatandaşımıza hububatta, meyvede sebzede hala zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan teftiş, denetim ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz. Fırsatçılık ve aç gözlülük yapanlardan hesabını soracağız.

Haberin Devamı

GÜNEŞİN DOĞUŞU ÇOK YAKIN: Hak ve özgürlükleriyle, güvenliği, zenginliğiyle büyük ve güçlü Türkiye güneşinin doğuşu çok yakın. Bizi asıl zorlayan içimizdeki gafiller, muhterisler, mankurtlardır..

SIKINTILARIMIZ VAR: Sıkıntılarımız var ama imkanlarımız sahip oluğumuz avantajlar çok daha kıymetli. Bugünlerde yaşanan sıkıntılar gelip geçicidir. Bu sıkıntıları atlatıp, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda verdiğimiz tüm emeklerin karşılığını almış olacağız. Yaşanan sıkıntıların da farkındayız. Biz çalışacağız, milletimiz sabredecek.

‘Yuvarlak masalarda bizim işimiz yok’

Bizim yuvarlak masalarda falan işimiz yok.  O masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi galiba HDP’yi niye almadınız ya onu da yanınıza alın. Herhalde masanın altında kaldı. Ziyarete gidersin. Ziyarete git ki unutulduklarını anlamasınlar. Biz, AK Parti, MHP, BBP bu yola devam ediyoruz.

SANDIKTA KARŞISINA ÇOK ÇIKTIK: Son günlerde Kılıçdaroğlu kendi aklınca sık sık meydan okuyor, ‘Karşıma çık’ diye yeri göğü inletiyor. Halbuki biz sandıkta Kılıçdaroğlu’nun karşısına dolaylı ya da doğrudan 10 kez karşı karşıya geldik, 10’unda da kendisini sandığa gömdük. Bay Kemal, senin kıratın buna yetmez.