Siyaset Erdoğan’a fahri doktora

Erdoğan’a fahri doktora

03.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan temasları kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin temelini attı. Erdoğan ve Kırgız Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’a fahri doktora unvanı verildi ve cüppeleri giydirildi.

Erdoğan’a fahri doktora

Fahri doktora töreninde konuşan Erdoğan, “Hoca ve öğrenci ilişkisini birlikte yürütebiliriz. Bizimki daha çok teori ile pratiğin birleşmesi diyebilirim. Hayatımız böyle geçti, teoride kalmadı pratikte birleşti. Allah tüm insanlara hizmette bizleri istihdam etsin inşallah” dedi.

Haberin Devamı

Manas Üniversitesi’ni üçüncü kez ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Hayalimiz burayı marka haline gelen bir üniversiteler seviyesine çıkarmaktı. İradeyi ortaya koyar ve çalışma yaparsak sonraki nesiller hayali gerçeğe dönüştürebilir” diye konuştu.

‘Biz damdan düştük’

Manas Üniversitesi’nin geldiği seviyesine dikkat çeken Erdoğan, “Bugün ulaştığı seviye itibariyle, FETÖ ihanet şebekesinin devletin uluslararası düzeydeki eğitimde başarılı olamayacağı şeklindeki iddiasını çürütmüştür. Üniversitemiz eğitim-öğretim, bilimsel gelişme, topluma hizmet ve uluslararası marka olma hedeflerine ulaşma yolunda şimdiden mesafe kat etmeye başladı. Allah nasip ederse bir dahaki gelişimde karşımda çok daha ileri düzeyde bir üniversite bulacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Biz ilişkilerimizi özellikle FETÖ gölgesinden kurtararak önümüzdeki dönemde daha da geliştirmeye kararlıyız. Zira bunlar hain bir örgüttür. Siz bizim kardeşimizsiniz. 15 Temmuz’da bize darbe yapanlar, Allah göstermesin, yarın aynı şeyi burada da yaparlar. Bunlar haindir, alçaktır. Biz damdan düşen olduğumuz için kardeşlerimizi uyarıyoruz. Aman dikkat, bunları askeri de polisi de yargıyı da üniversiteleri de ele geçirirler. Ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur, aman dikkat” dedi.

Kula kul olmayacağız

“Allah’tan daha büyük güç yoktur” diyen Erdoğan, “Biz kula kul olmayacağız. Sadece ve sadece Allah’a kul olacağız. Bunlar iradelerini Pensilvanya’ya teslim etmiş olabilirler. Bizim irademiz sadece Allah’ın elindedir. Bunu başardığımızda önümüzde çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına yürekten inanıyorum” dedi.

Erdoğan’a fahri doktora

Erdoğan’ın, Kırgızistan Meclis Başkanı ve Başbakanı’nı kabullerinde heyette bakanların yanı sıra oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunması dikkat çekti.

Erdoğan’a fahri doktora

Aytmatov’un kabrinde

Erdoğan, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki resmi ziyareti kapsamında Çüy bölgesindeki Ata Beyit Anıt mezarlığını ziyaret etti. Kırgızistan’da 102 yıl önce yaşanan ‘Ürkün Olayı’ için yapılan anıta çelenk bırakan Erdoğan, ardından Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un kabrini de ziyaret etti.