Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye’yi terk et Irak’a git'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye’yi terk et Irak’a git'

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li Temelli’nin “Kürdistan’da oyumuzu HDP’ye vereceğiz, batıda AK Parti’ye MHP’ye kaybettireceğiz” sözlerine ilişkin “Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge yok. Türkiye’yi terk et, Irak’ta Kürdistan bölgesi var oraya git” dedi. CHP ve İYİ Parti’nin de HDP ile birlikte olduğunu söyleyen Erdoğan “Milletim bunları sandığa gömecek” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi terk et Irak’a git

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “31 Mart’ta Kürdistan’da biz kazanacağız” diyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye sert çıkarak Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Buyurun, ne diyor? ‘Kürdistan’da biz kazanacağız’. Sen lütfen Türkiye’yi terk et, güneyde Irak’ta Kürdistan bölgesi var oraya git. Türkiye’de benim böyle bir bölgem yok” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Giresun Valilik Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, ardından Erzincan’da vatandaşlara seslendi. HDP’li milletvekillerinin bölücü terör örgütüne yönelik sözlerinin yer aldığı görüntüleri izleten Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

KARGAYI SESİNDEN ANLARIZ: 17 senedir laf değil iş yaptık. Muhalefetin çapsızlığı, vizyonsuzluğu, beceriksizliğine bakıp da hiçbir zaman rehavete kapılmadık, iş yaptık iş. Muhalefetin engellemeleri karşısında yılmadık, yıkılmadık, size ve ülkemize hizmet aşkımızdan bir an olsun taviz vermedik. Biz geldiğimizde IMF’ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. Davos’tayız, IMF’nin o zamanki başkanıyla konuşuyoruz. Dedim ki ‘Başkan bak, Türkiye’nin başbakanı benim. Sen IMF’nin başısın. Siz Türkiye’yi yönetemezsiniz. Siz paranızı bizden taksit taksit alıyor musunuz, alıyorsunuz. Emir vermeye kalkmayın. Biz sizin alacağınızı ödeyeceğiz ve işi bitireceğiz’. Ve Mayıs 2013; IMF’ye olan borcu ödedik, şu anda bizim IMF’ye borcumuz yok. Bitti bu iş. Bay Kemal çıkmış diyor ki, ‘Bunlar şimdi giderler IMF’den borç alırlar, bak ekonomide battılar’. Bay Kemal, IMF’nin kapısına siz gittiniz. Oralardan borcu siz aldınız, partinizin adı başkaydı şuydu buydu, bırakın bu işleri biz kargayı sesinden anlarız. Siz borçlandınız biz ödedik ve bitirdik.

Haberin Devamı

HER MİKROFONA ÜLKESİNİ KÖTÜLÜYOR: Dünyanın pek çok ülkesinde muhalefet, iyi, doğru işlerde hükümetlerine destek olurlar, devletin bekasını ilgilendiren meselelerde hükümetin yanında saf tutarlar. İçeride ne söylerse söylesinler, yurtdışına gittiklerinde konuşurken daha milli, daha hassas, daha itinalı bir dil kullanırlar. Kimlerle yan yana geldiklerine, kimlerle fotoğraf verdiklerine çok dikkat ederler. Dünyanın hiçbir ülkesinde, kendi hükümetini sağa sola, teröristlere şikâyet eden bir muhalefet partisi yoktur. Dünyanın hiçbir gelişmiş demokrasisinde derdini millete anlatmak yerine yabancılardan medet uman bir muhalefet partisi bulamazsınız. Yurt dışında her uzatılan mikrofona kendi ülkesini kötüleyen bir muhalefet lideri bulamazsınız.

CAN ÇIKAR HUY ÇIKMAZ: Öyle ki hükümete muhalefet etmekle millete ihanet etmek arasındaki o çok önemli çizgiyi dahi aşabiliyorlar. Cumhuriyet mitingleri yaptılar, ‘Ordu göreve’ pankartları astılar. Kimdi bu? CHP. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminde milleti, Meclis’i tehdit eden bir CHP gördük. Türkiye’nin iktidar partisinin kapatılması için mahkemeleri göreve çağıran bir muhalefet partisine şahit olduk. Gezi olaylarında polisimize kurşun sıkan, caddeleri yakıp yıkan çapulcuları baş tacı eden bir CHP gördük. 17/25 Aralık darbe girişiminde 3 ay meydanlarda FETÖ’cü alçakların sözcülüğünü yapan bir muhalefet partisi gördük. Çukur eylemleri sırasında bölge insanına kan kusturan şehir eşkıyalarına ‘cici çocuklar, arkadaşlar’ diyerek canlı kalkanlık yapan bir CHP gördük. 15 Temmuz destanına ‘kontrollü darbe’ iftirasıyla leke sürmeye çalışan bir muhalefet gördük. Zeytin Dalı Harekâtı’nda ‘savaşa hayır’ tweet’leri atan bir muhalefete şahit olduk. Her röportajında yabancılara ülkesini kötüleyen, Almanya’daki PKK destekçisi vekillerle poz vermeyi maharet zanneden bir Bay Kemal gördük. Yatırımlardan rahatsız olan, terör örgütlerine umut bağlayan bir muhalefet partisi gördük. Atalar, ‘Can çıkar ama huy çıkmaz’ diyor. Maalesef CHP’deki bu muhalefet anlayışı bir türlü değişmiyor, yöneticiler değişse de CHP’nin antidemokratik, darbesever karakteri hep yerinde kalıyor.

Haberin Devamı

BENİM BÖYLE BİR BÖLGEM YOK: Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Buyurun, ne diyor? ‘Kürdistan’da biz kazanacağız’. Sen lütfen Türkiye’yi terk et, güneyde Irak’ta Kürdistan bölgesi var oraya git. Türkiye’de benim böyle bir bölgem yok. Bizim Güneydoğu Anadolu’muz, Doğu Anadolu’muz, Karadeniz’imiz, Akdeniz’imiz, Orta Anadolu’muz, Ege’miz var ama bizim Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Bunlar CHP ile, adı sözde İYİ Parti olanlarla beraber. ‘Bizim onlarla alakamız yok’ diyorlar ama onlarla beraber liste çıkarıyorsunuz. CHP’nin, Bay Kemal’in ele ele kol kola dolaştığı sözde İYİ Parti olanlar; kol kola dolaştıkları ne diyor? ‘Kürdistan’da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ile MHP’yi yok edeceğiz.’ Bunlar bu kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak’ın kuzeyinde buyursunlar oraya gitsinler. 31 Mart akşamı hepsi bir olsun, toplansınlar, benim aziz milletim bunları paketlemek suretiyle sandığa gömecek.

Haberin Devamı

Arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim: Bu toprakları böldürtmeyiz. Bu toprakları parçalamak isteyenleri nasıl Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de inlerine gömdüysek yine gömmeye devam ederiz. Onun için, ‘Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu.’ Bay Kemal, kiminle kol kolaysan sen de onlardansın. Sözde İYİ Parti kiminle kol kolaysan, kimi destekliyorsan, kim seni destekliyorsa kimi arkadaş seçmişsen sen de onlardansın.

Haberin Devamı

‘DHKP-C’lileri inlerinde bulduk’

Bugün kendine sığınan kardeşlerini CHP’nin Boraltan Köprüsü’nde yaptığı gibi zalimlere teslim eden bir Türkiye yok. Milyonlarca mazluma kucak açan bir ülke var. Bugün vatandaşının 70 ülkeye vizesiz seyahat edebildiği, pasaportu itibarlı bir Türkiye var. Bugün kendi milli güvenliği için yurt içinde ve dışında hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, ordusu güçlü bir Türkiye var. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de teröristlerin inlerine girdik mi? İşte bak bu sabah 7 DHKP-C’liyi inlerinde bulduk, onları sağ olsun polislerimiz aldılar..

‘Fotoğrafa senaryo yazıyor’

Bay Kemal daha önce hep bizi hedef alıyordu, şimdi doğrudan vatandaşları hedef alıyor. ‘İşte Türkiye fotoğrafı’ diyerek kameralara bir fotoğraf gösteriyor. Hiçbir araştırma yapmadan, bu fotoğrafa kendince bir de senaryo yazıyor. Daha sonra bazı basın kuruluşları fotoğrafın peşine düştü. Fotoğraftaki hanım kardeşimiz, ne yaptığını, ne için yaptığını anlattı. CHP Genel Başkanı hiç oralı olmadı. Bu adamı alıp da nereye koyacaksınız ya? 16 sene içinde 9 seçim kaybetti hâlâ sandalyede oturuyor. Sanki fotoğrafı gösteren kendisi değilmiş gibi yine üste çıkmaya devam etti.

‘AB samimi değil’

Erdoğan, “Dün Mısır’da bir toplantı vardı. AB ile darbeci Sisi’nin yardımcısı olan Arap ligi mensupları bir araya geldiler. AB, idama karşıdır. AB üyesi ülkelerde idam yasak olduğu halde, başa geldikten bu yana 42 insanı idam eden geçen hafta da 9 genci idam eden Sisi’nin davetine katılan bu AB üyesi ülkelerde demokrasiden, hak ve özgürlüklerden, insan haklarından bahsedebilir misiniz? Bunları anlamak mümkün değil. AB samimi değil. Bize karşı samimiyetsizlikleri neyse dünkü olay da aynen bunun bir ifadesidir” dedi.

Yazarlar