SiyasetCHP’den Erdoğan’a ‘Sabah-atv’ sorusu

CHP’den Erdoğan’a ‘Sabah-atv’ sorusu

01.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Sabah-atv grubunun satışını Meclis gündemine getirerek, Başbakan Erdoğan’a, “Sabah-atv satış koordinatörünüz Binali Yıldırım mıdır? Takip için Bilal Erdoğan’ı görevlendirdiniz mi?” diye sordu

CHP’den Erdoğan’a ‘Sabah-atv’ sorusu

Oran özetle şu soruları yöneltti:
- 21 Temmuz 2013’te Cengiz Koloğlu ile evinizde yaptığınız görüşmede Sabah ve atv ile ilgili olarak ‘sıkıntıdayız, hallolacak bu iş’ demek suretiyle bu basın organlarının alınması yönünde sözlü bir talimat verdiniz mi?
- 21 Ağustos 2013’te sizin talimatınız doğrultusunda o dönem bakanlık yapmakta olan Binali Yıldırım, İbrahim Çeçen ve Mehmet Cengiz’e Turkuaz Grubu’nun Cengiz, Kolin, Limak tarafından satın alınması için bir talimat vermiş midir?
- Sabah-atv satışı için kurulan para havuzunun koordinatörü Binali Yıldırım mıdır?
- Sizin adınıza bu işi takip etmesi için oğlunuz Bilal Erdoğan’ı görevlendirdiniz mi, bu projenin kod adı ‘Mekke Projesi’ midir, o tarihlerde sizin takip ettiğiniz Mekke’de gerçekleşecek, 15 iş adamının katıldığı hangi proje vardır?
Bu arada Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın, ‘T24’ adlı internet sitesinden, Oran’ın önergesiyle ilgili haberi kaldırmasını istediği öne sürüldü.