SiyasetCanlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

19.09.2009 - 09:48 | Son Güncellenme:

'Başbakan ile Özel" adlı bir programa katılan Erdoğan canlı yayında neden gözyaşlarını tutamadı...

Canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Erdoğan, özel bir TV kanalında yayınlanan canlı programda Neşet Ertaş'ın "Ana" türküsü ile kendi sesinden verilen Erdem Beyazıt'ın şiirini dinlerken duygulu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan programda ünlü türkücü Neşet Ertaş'ın türküleriyle duygulandı, kendi sesinden Erdem Beyazıt'ın "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin insanlarına Dair" şiirini dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan, "Beraber yürüdük, biz bu yollarda" şarkısını seslendirdi.

TÜRKÜLERE EŞLİK ETTİ

Başbakan Erdoğan, özel olarak yapılan bu programda ilk kez siyaset konuşmadı. Erdoğan, Türk sanat müziği sanatçısı Zekai Tunca ve Türkücü Neşet Ertaş ile birlikte farklı bir akşam geçirdi. "Başbakan Özel" isimli programda Erdoğan, Ertaş'ın "Ana" adlı türküsüyle duygulandı, "Bayram olsun" türküsünü dinlerken de el çarptı, ayağıyla tempo tuttu. Zaman zaman türkülere eşlik eden eden Erdoğan, "Ana" türküsü için "Kürt açılımı nedeniyle her fırsatta 'Anaların gözyaşı dinsin istiyoruz. Beni duygulandırdınız" diyerek Ertaş'a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın, "Bu Şarkı Burada Bitmez" adlı albümde seslendirdiği, bir süre önce kanser rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren şair Erdem Beyazıt'a ait "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" adlı şiirine de programda yer verildi. Kendi sesinden şiiri dinleyen Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı. Mendiliyle gözyaşlarını silen Erdoğan daha sonra, "Okurken çok duyguluydum, her duyguyu yaşıyorum. Anadolu toprakları gözümün önüne geliyor. Cefakar kadınımızı gördüğüm zaman, o yürekleri gördüğümüz zaman duygulanıyorum. Bu anaya saygı duyulmaz da kime duyulur. Hangi etnik kökenden olursa olsun fark etmez" diye konuştu. Erdoğan programın sonunda Ertaş'tan "Gönül Dağı" türküsünü istedi, Zekai Tunca'dan istediği "Beraber yürüdük, biz bu yollarda" şarkısını ise kendisi seslendirdi. Programda Başbakan çocukluğundan anılar da anlattı. Erdoğan, "Yatılı okudum. Arkadaşlarıma kartpostal satardım. Yeri geldi simit sattım, yeri geldi su sattım" dedi.