Siyaset‘Bu sondu, iyiydi be’

‘Bu sondu, iyiydi be’

27.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazi Parkı eylemleriyle ilgili yazdığı yazılarla dikkat çeken Yeni Şafak gazetesi yazarı Murat Menteş, bir veda yazısıyla köşe yazarlığını bıraktığını açıkladı

‘Bu sondu, iyiydi be’

Son olarak Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman’a verdiği röportajla adından söz ettiren Menteş, okuyucularına veda ettiği yazısında kendisine yönelik eleştirilere de cevap verdi.
Menteş, Gezi eylemcileriyle hükümet arasında bir tercih yaptıklarını belirterek “Şahsen, Geziciler’in de, hükümet yanlılarının da nefretini kazandım. Hem ‘çapulcu’ ve ‘darbeci’ hem de ‘yandaş’ ve ‘müzmin muhafazakâr’ diye nitelendim. Sanırım yalnızca ben değil, birçoğumuz, uçsuz bucaksız bir Araf’ta kaybolduk” dedi.

‘Menteş adlı hayal kırıklığı’
Menteş, yazısında Ayşe Arman hakkındaki önceki eleştirilerden dolayı da “Hiçbir kadının, o günkü katı üslubumla hitap edilmeyi ve eleştirilmeyi hak etmediğini düşünüyorum” diyerek Arman’dan özür diledi. Yeni Şafak’taki köşesinden okurlarına son kez seslenen Menteş, “Gazete yazarlığını bırakıyorum. Bu sondu. İyiydi be. Ha? Allah’a ısmarladık” cümlesiyle veda etti.
Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ise dün yayınlanan “Murat Menteş adlı hayal kırıklığı” başlıklı yazısında, Menteş’in Behzat Ç. dizisinin senaristi Emrah Serbes ile yakın arkadaş olduğuna da değindi. Kekeç, “Bu ülkenin seçimle gelmiş Başbakanı’nı “Çık lan karşıma. Delikanlıysan karşıma çıkarsın” sözleriyle tahkir eden kişi Emrah Serbes’tir... Murat Menteş’e göre dünyanın en büyük yazarıdır. Bana göre de ‘terbiyesiz’ bir adamdır” yazdı.