SiyasetBahçeli'den Öcalan'a kıyak iddiası

Bahçeli'den Öcalan'a kıyak iddiası

25.11.2008 - 11:15 | Son Güncellenme:

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP'nin politikalarıyla ilgili bazı iddialarda bulundu.

Bahçeliden Öcalana kıyak iddiası

MHP lideri Dvelet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti'nin Öcalan'a kıyak geçeceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Konuşmasına geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren MHP Milletvekili Gündüz Suphi Aktan'ı vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Bahçeli, "Aktan mümtaz bir diplomat aydın ve fikir adamıydı" dedi.

Hükümetin eğitim politikasını eleştiren Bahçeli, Türk eğitim sistemindeki ağır sorunların öğretmenleri de derinden etkilendiğini söyledi.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdüdü; Hedefimiz öğretmenlerin, şahsi ve mesleki sorunları çözülmüş bir meslek grubu olarak, bilgi birikimini sadece yeni nesillerin yetiştirilmesi olmalıdır.
Görev başında şehit edilmiş 130 öğretmenimiz ile hayatlarını kaybetmiş öğretmenlerimizi en kalbi duygularımızla anıyoruz. Dünya üzerinde ve insanlık aleminde ulaşacağımız seviye; ancak öğretmenlerimizin bizi götürmek istedikleri, götürecekleri yer olacaktır.

MHP lidedi, hükümetin ekonomideki sorunlarının, küresel krize bağlamaları işbilmezliklerinin anlayışının bir ürünü olduğunu söyledi.

AK Parti hükümetinde koordinasyonsuzluk ve uyumsuzlukların başladığını belirten Bahçeli, "bütçe açıklarını para basarak kapatmaya çalışması büyük sorunlara neden olmuştur. Bu durumdaki milleti işsizlik esir almıştır.
Erdoğan'ın içindeki ruh hali, paniklemiş görüntüsü krizi derinleştirmiştir" dedi.
Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdüdü; "Her TOBB üyesinin bir işçiyi istihdam etmesini istemesi, hava basıncından kaynaklanan fiziki ortamdan kaynaklandığını düşünmekteyiz. Kendi deyimiyle fellik fellik dünyayı dolaşırken, vatandaşlarımız açlığa mahkum olmalıdır. Erdoğan, havada bulduğu efsundan uzaklaşarak gerçeğe dönmelidir"

Haberin Devamı

ÖCALAN'A AFFIN ÖNÜNÜ AÇIYORLAR

"Bebek katilinin affının önünü açmaktadır. Öcalan'ın sağlık durumları, kötü muamele gördüğüne yönelik propaganda son dönemde artmıştır. İmralı canisine ev hapsi hakkının tanınması açıkça Meclis'te dile getirilmeye başlanmıştır.

Avrupa bu konuya özel hassasiyet göstermiş, insan hakları örgütleri bir yerde İmralı'yı takip eden kuruluşlar haline gelmiştir. İmralı canisinin serbest kalmasına yönelik bir garanti anlaşması vardır. Dağda Mehmetçiği şehit eden teröristler ile polise taş atanlar AKP hükümeti tarafından ödüllendirilmiştir. İmralı canisi serbest kalana kadar bu durum tekrarlarıp duracaktır. AKP, önce PKK taşlarına sonra Avrupa örgütlerine teslim olmuştur.

Değerli arkadaşlarım;

Dikkatimizi çeken diğer husus ise çözüm, çara, açılım, hal tarzı ve uyanmak adında sunulan yeni bir etkilenme ve kabul etme sürecinin kabul etme planıdır.

Türkiye'nin üniter yapısını açıkça dile getirenlerin, sözde yeni bir Türkiye yapılanmasından sözetmeleri tesadüf değildir. Türkiyemiz maalesef iktidar tarafından üzerinde karanlık planların uygulandığı bir ülke haline gelmiştir"