SiyasetBAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A: Krizi görmeyen ‘siyasi miyop’

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A: Krizi görmeyen ‘siyasi miyop’

26.11.2008 - 04:23 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın kriz ile ilgili söylemleri için bu benzetmeyi yaptı

BAHÇELİDEN ERDOĞANA: Krizi görmeyen ‘siyasi miyop’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'a giderken uçakta yaptığı ve her TOBB üyesinin bir kişiyi işe alması halinde 1 milyon 300 bin kişinin istihdam edilmiş olacağı açıklaması için, "Bu değerli fikrinin nedenini, hava basıncının anlık değişmesinden kaynaklanan fiziksel ortama bağlıyoruz.

'Siyasi tükeniş'
Tavsiyemiz, havada bulduğu yeni buluşun efsunundan kurtulup ayağını karaya basmasıdır" dedi.
MHP'nin dünkü grup toplantısında geçen hafta yaşamını yitiren İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ekonomik krizi görmediği gerekçesiyle Erdoğan'a "siyasi miyop" nitelemesinde bulunan Bahçeli, Başbakan'ın Hindistan'daki açıklamalarını hatırlatarak şunları söyledi:
"Partisinin başarısızlığı halinde siyaseti bırakacağına yönelik açıklamalar yapan Sayın Başbakan'ın, bu ani tavır değişikliğinin arka planında, üstesinden gelemeyeceğini düşündüğünü ekonomik krizin toplumda neden olacağı öfke ve tepki korkusunun bulunduğu anlaşılmaktadır.
Siyasi geleceği konusunda umudunu kestiği görülen Başbakan'ın, ön almak için yaptığı bu itiraflar olmasa bile, foyasının ortaya çıkacağı ve tükenişinin görüleceği bir hesaplaşmanın yaklaştığını söylemek için kâhin olmaya gerek yok."
Bahçeli, sağlık durumu tartışma konusu edilen terörist Abdullah Öcalan'ın affına gidecek sürecin önünün açılmak istendiğini de savundu. İmralı Adası'na başka mahkumların gönderilmesi planına örtülü göndermede bulunan Bahçeli, "İmralı canisinin sözde sağlığını bahane eden sokak eşkıyaları, AKP tarafından ödüllendirilmektedir. AKP bu kararı ile PKK yandaşlarının taşlarına, sonra Avrupa taleplerine teslim olmuştur" dedi.

Gül'e eleştiri
Bahçeli, "hükümet gibi düşünüyor" eleştirisini yaptığı Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde ağırladığı Hakkâri heyetine söylediği iddia edilen "Burada söyleyemeyeceğim şeyleri de düşünüyorum. Hatta sizin de bana söylemek isteyip söyleyemediğiniz şeyleri biliyorum ve size katılıyorum" sözlerini şöyle yorumladı:
"Söylenemeyecek şeyleri şimdilik düşünmekle yetinmek durumunda kalan bir Cumhurbaşkanı'nın Hakkârili vatandaşlarımızın taleplerini, daha onlar söylemeden anlayacak ferasete ulaşmış olması ilgi çekicidir. Cumhurbaşkanı'ndan Hakkârili vatandaşlarımızı görünce aklına gelen fikirlerini kamuoyuna açıklamasını istiyoruz."

Haberin Devamı

Köşk'ten Baykal ve Bahçeli'ye tepki
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, "Burada söylemeyeceğim şeyleri de düşünüyorum" dediği iddiasıyla kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu sözlerin söylendiğine dair iddianın 21 Kasım tarihli Taraf gazetesinin haberinde ileri sürüldüğü hatırlatıldı.
Haberin Köşk tarafından 22 Kasım tarihli Taraf gazetesinde yalanlandığı belirtilen açıklamada, "Tüm bunların bilinmesine rağmen bazı siyasi partilerin liderleri, grup toplantılarında asılsız ithamlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalar yapmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın günlük siyasi çekişmelere dahil edilmesi kendileri tarafından üzüntüyle karşılanmıştır" denildi.