SiyasetAk Parti üç kritik çalıştay düzenliyor

Ak Parti üç kritik çalıştay düzenliyor

28.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ak Parti’nin “Çevre”, “Şehir” ve “Kültür” politikaları ile ilgili muhalif STK ve odaların da aralarında olduğu her kesimden isimlerin katılacağı çalıştayların yapılacağını açıkladı.

Ak Parti  üç kritik çalıştay düzenliyor

Çiğdem Karaaslan, yardımcısı eski Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ile birlikte bir grup gazeteciyle bir araya gelerek çalışmalarını anlattı.

Çevre, Şehir ve Kültür Bakanı Karaaslan, Ak Parti’nin, “Çevre”, “Şehir” ve “Kültür” politikaları ile ilgili muhalif STK ve odaların da aralarında olduğu her kesimden isimlerin katılacağı çalıştayların yapılacağını açıkladı. Ak Parti’ye yönelik çevre ve şehircilik konularında olumsuz bir algı yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Karaaslan, iktidarlarının çevre konularında çok hassas olduğunu belirterek, “’Çevreci’ diye bir taraf yok, her insan çevrecidir. Biz bunları ayrı taraflar olarak görmüyoruz” dedi.
Çalıştaylarda hükümetin 4 yıllık süreçte atacağı adımların da ele alınacağını kaydeden Karaaslan, “diyalog ile çözülemeyecek sorun yok” diye konuştu. Cerattepe’de halkın madene yönelik endişelerini dinlediklerini anlatan Karaaslan, “Bazı provokatörler, çevrenin mıknatıs etkisini kullanıp, kendilerine çektikleri grupları, başka amaçlarla kullanmak istiyorlar. Hiçbirimiz buna fırsat vermemeliyiz. Orada, çevrecilerin hassasiyetini farklı noktalara çekebilecek insanlar bir an da o şehirde var oldular. Bundan da en çok, o şehrin insanları mağdur oldu. Biz çevre hassasiyeti olanlarla, diğerlerini aynı kefeye koymuyoruz. Muhatabımız, o hassasiyeti taşıyan insanlar. Diğerleri provokatör, hassasiyeti olan insanlarla da her zaman görüşeceğiz” dedi.

‘Karpuz şehri değil’

Diyarbakır’ın ne “karpuz” ne de “terör” şehri olarak anılmaması gerektiğini vurgulayan Karaaslan, “Diyarbakır çok daha kadim ve derin anlamları olan bir şehir. 5 bin yıllık Sur içi, 500 tescilli yapının olduğu, bütün o tarihi derinliğin hissedildiği bir yerleşim alanı. Burası, 72 milletin hoşgörüyle yaşadığı bir yer. Diyarbakır’da kentsel ihya çalışması olacak ve bu çalışma mutlaka kendi yerel mimarisine uygun sürdürülecek. Diyarbakır’ın ‘Açık Hava Müzesi’ niteliği öne çıkacak” diye konuştu.

Yazarlar