Siyaset Ak Parti Sözcüsü Ünal: CHP siyasetin dilini zehirliyor

Ak Parti Sözcüsü Ünal: CHP siyasetin dilini zehirliyor

24.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP’nin söylem ve tutumlarını eleştirdi.

Ak Parti Sözcüsü Ünal: CHP siyasetin dilini zehirliyor

Parti sözcüsü Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Ak Parti MYK toplantısı devam ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünal, şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

HAKARETİ ZEKA GÖRÜYOR: CHP’nin de MYK yaptığı bazı açıklamalar var. CHP, 24 Haziran sonrasında tutumunu hiçbir şekilde değiştirmeden dilini, üslubunu değiştirmeden eski alışkanlığı ve maalesef siyaseti zehirleyen dilini kullanmaya devam ediyor. Maalesef CHP, sanırım algı ve söylem olarak da hakareti zeka olarak; iftirayı, özgürlük olarak; terör seviciliği, vatanseverlik zanneden; seçimle tecelli eden milleti iradesini diktatörlük olarak nitelendiren; devletin anayasa düzenine karşı gelmeyi direnme hakkı olarak niteleyen; kazanamadığı her seçimi şaibeli, yönetmedikleri her kurumu gayrimeşru gören anlayışına devam ediyor.

15 TEMMUZ’U YOK SAYAN GÖRÜNTÜ: CHP Sözcüsü’nün açıklamasının bir yerinde diyor ki ‘dolar OHAL ilan edilmeden önce 2.90’dı şimdi 4.90, enflasyon iki katına çıktı.’ Bunun sorumlusu olarak OHAL’i gören 15 Temmuz işgal girişimini yok sayan, adeta terör örgütlerinin destekçisi durumuna gelmiş bir görüntü arz ediyorlar. Yine OHAL sonrası yapılan hem bölgesel güvenliğe ilişkin hem Türkiye’nin sınır güvenliği, iç güvenliği, FETÖ ile mücadelesine ilişkin yaptığı düzenlemeler konusunda CHP’den biz zaten olumlu yaklaşım beklemiyoruz. CHP’nin bugüne kadar ortaya attığı iddialara seçmen sandıkta gerekli cevapları vermesine rağmen CHP, milletin iradesini ve bu mesajları anlamamamı konusunda direncini sürdürüyor.

Haberin Devamı

YENİLENME GERÇEKLEŞECEKTİR: İl ve belediye başkanları yenilenecek mi) AK Parti, hem kongreleri hem de genel başkan istifaya çağrıma hakkını kullanarak hem il başkanlıklarında hem belediye başkanlıklarında yenilenmeyi gerçekleştirdi. Önümüzde büyük kongrede il başkanlıkları veya belediye başkanlıklarıyla ilgili değil daha çok Genel Merkez MKYK’sına ilişkin AK Parti’nin geleneğidir bu yenilenme. Siyaset bizim için bayrak yarışıdır. Bayrak yarışında AK Parti yeni arkadaşlara alan açacak ve bu yenilenme gerçekleşecektir.

21 GÜN KALACAK: (Bedelli askerlik) 21 gün olarak konuşuldu şu anda bir değişiklik düşünülmüyor. Ama üst yaş sınırı kaldırıldı. Özellikle yurtdışı için 38 olan yaş sınırı kaldırıldı. Böylece 25 yaş ve üzeri askerlikle ilişkisi olan ve yeni düzenlemeden istifade etme imkanı olan herkes bu yeni düzenlemeden faydalanacak.