Geri Dön

Sebzeli lazanya tarifi

Hem sağlıklı hem lezzetli sebzeli lazanya!

Sebzeli lazanya tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket lazanya
3 kase kuşkonmaz
2 kase kabak
3 kase sapları ayrılmış brokoli
1 diş sarımsak
450 gram çeri domates
4 büyük kaşık un
4 büyük kaşık tereyağı
3 bardak süt
2 büyük kaşık sızma zeytinyağı
Rendelenmiş parmesan peyniri
Maydanoz

Sebzeli Lazanya Nasıl Yapılır?

Sarımsağı doğramadan zeytinyağı ile bir tavada kavurun.

Doğradığınız kabak, brokoli ve kuşkonmazı yağın içine ekleyin ve kıtır olacak şekilde pişene kadar soteleyin.

Çeri domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek 1 ya da 2 dakika daha pişirin.

Beşamel sos:

Küçük bir tencerede erittiğiniz tereyağına un ekleyerek 2-3 dakika pişirin.

Kaynarken yavaş yavaş süt ekleyin ve iyice karıştırın.

Tuz ve karabiber ekleyin.

Beşamel sosunuzun kıvamı biraz sıvı kalana kadar pişirin ve biraz parmesan ekleyerek tatlandırın.

Tepsinizi yağlayın. İlk kata beşamel sosu, ikinci kata lazanya yaprağı ve üçüncü sebze karışımını koyarak bu şekilde katları oluşturmaya devam edin.

En üstüne parmesan peynirini serpin ve 190°C fırında 20 dk. boyunca pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber