19.09.2008 - 14:21 | Son Güncellenme:
Sahrap Soysal
10 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 DAKİKA PİŞME SÜRESİ 15 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
• 1 su bardağı nohut
• 1 adet büyük boy kuru soğan
• 2 diş sarmısak
• 2 tepeleme yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
• 1 demet maydanoz
Kızartmak için;
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
• Nohudu derin bir kaba koyup üzerini dört parmak kadar geçecek suda bir gece ıslatın. Nohut en az 12 saat bu suda beklemeli.
• Nohudu süzüp mutfak robotuna aktarın ve iyice püre oluncaya kadar çekin. Sonra da geniş ve derin bir kabın içine aktarın.
• Soğanları çok ince doğrayıp dövülmüş sarımsakları, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pulbiberi ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip tüm malzemeleri iyice yoğurun.
• Elinizi sık sık suya batırarak, hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra hafifçe bastırarak yassı hale getirin.
• Hazırladığınız köfteleri bir tepsiye yan yana yerleştirin.
• Geniş bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. Bir düz tabağa galeta ununu serin.
• Köfteleri galeta ununa önlü arkalı bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartın. Fazla yağını kağıt peçete üzerine koyarak çektirin. Salata yanında ılık ya da sıcak olarak servise sunun.
Not: Bu köfte için kullanacağınız nohudu haşlamamanız, çiğ olarak kullanmanız gerekir.