Sahur TarifleriRamazan Ayı sahur menüsü 10

Ramazan Ayı sahur menüsü 10

21.06.2016 - 12:17 | Son Güncellenme:

Sahuru için seçtiğimiz yapımı pratik, tok tutan, lezzetli sahur menüsü...

Ramazan Ayı sahur menüsü 10

İftar menüsü şu şekilde;

Haberin Devamı

3 peynirli yumurta
karadut şerbeti


3 peynirli yumurtanın malzemeleri

4 tane yumurta
yeşil, kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 yemek kaşığı tereyağı
beyaz peynir
kekik
fesleğen
nane
tuz

3 peynirli yumurtanın yapılışı

Biberleri uzunlamasına doğrayın ve tereyağda 3-4 dakika soteleyin.

Peyniri ilave edip eriyene kadar sotelemeye devam edin.

Yumurtları bir kasede kırıp çırpın ve biberlerin üzerine ekleyerek karıştırın.

Ekmek dilimlerin üzerine yumurtalı karışımdan alıp yayın ve servis edin.

Ramazan Ayı sahur menüsü 10

Karadut şurubunun malzemeleri

350gram karadut
yarım su bardağı şeker
2 litre su

Karadut şurubunun yapılışı

Bir gece öncesinden karadutların üzerinde şeker gezdirin ve üstünü örtüp bekletin.

Ertesi gün tencereye karadutları alın ve üzerine su koyup orta ateşte kaynatın.

Haberin Devamı

Soğuduktan sonra bir tülbent ile süzün ve doğuması için buzdolabına koyun.