Dini BilgilerKabe Hakemliği Olayı Nedir, Ne Zaman Olmuştur? Kabe Hakemliği Ünvanı Kimindir?

Kabe Hakemliği Olayı Nedir, Ne Zaman Olmuştur? Kabe Hakemliği Ünvanı Kimindir?

06.07.2024 - 00:47 | Son Güncellenme:

İslam dininde yaşanan bazı önemli gelişmeler bulunmaktadır. İslam dini peygamberlerinden olan Hz. Muhammed Müslümanlar tarafından çok güvenilen ve sevilen biriydi. İslam tarihi incelendiği zaman Kabe hakemliği adı verilen bir olayla karşılaşmak mümkün olmaktadır. Bu olay Müslümanların Hz. Muhammed'e ne kadar güven duyduklarını göstermesi açısından da önemli olmaktadır. Peki, Kabe hakemliği olayı nedir, ne zaman olmuştur? Kabe hakemliği unvanı kimin olmaktadır tüm detayları ile derledik.

Kabe Hakemliği Olayı Nedir, Ne Zaman Olmuştur Kabe Hakemliği Ünvanı Kimindir

 Kabe Müslümanlar tarafından kutsal olarak kabul edilen bir yer olmaktadır. Günümüzde de Kabe Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilmeye devam edilen ve her yıl birçok Müslümanın ziyaret ettiği mekanlardan biri olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Kabe Hakemliği Olayı Nedir, Ne Zaman Olmuştur?

 İslam dini peygamberi Hz. Muhammed etrafında bulunan insanların güvenini kazanmış biri olarak belirtilmektedir. Bu nedenle birçok insan ona güvenerek söylediklerine inanmaktadır. Kabe hakemliği adı verilen olay da Hz. Muhammedin güvenirliği sayesinde ortaya çıkmış bir olay olmaktadır. Kabe yeryüzünde inşa edilen ilk mabet olma özelliğine sahip bir yer olmaktadır. Kabe, Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından yapılmıştır.

 Zamanla hasar gören bu yapı devamlı onarılmıştır. Hz. Muhammed 35 yaşında olduğu sıralarda Mekke'de bir sel felaketi meydana gelmiş ve bu durum sonucunda da Kabe büyük zarara uğramıştır. Bu zarardan sonra tekrar yapılan Kabe'nin inşaatı sırasında Hacer-i Esvet taşının nereye konacağı konusunda anlaşmazlığa düşülmüştür.

Haberin Devamı

 Bu anlaşmazlığın çözülmesi için o toplumun önde gelen insanları Kabe'ye ilk giren kişinin hakem olmasını önermiştir. Bu öneri herkes tarafından kabul edilmiştir. Bunun üzerine Kabe'ye ilk giren Hz. Muhammed olmuştur. Hz. Muhammed'in hakemlik yapacak olması herkes tarafından sevinçle karşılanmıştır. Hz. Muhammed olayı öğrendikten sonra kutsal taşı yerine koymuştur. Böylece sorun ortadan kaldırılarak barış sağlanmıştır.

 Kabe Hakemliği Unvanı Kimin Olmaktadır?

 Kabe hakemliğini Hz. Muhammed yapmıştır.

 

Yazarlar