29.12.2023 - 14:47 | Son Güncellenme:
Tavuk küçük büyük herkesin severek tükettiği besinlerden bir tanesi. Kızartmasından, sotesine, fırınlanmışından haşlanmışına kadar pek çok yemeği yapılıyor. Vitamin ve mineral kaynağı olan bu besini tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunların başında tavuğun taze tüketilmesi gerekiyor. Bayat tavuk Campylobacter, Salmonella gibi patojenik bakteriler nedeniyle gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Tavuk bayat mı taze mi nasıl anlarız?
RENK, KOKU VE DOKUYA DİKKAT
Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre bozuk tavuğu anlamanın bazı yolları şu şekilde.
Renk: Taze tavuğun rengi pembedir. Tavuk bozulmaya başladığında rengi de grileşir. Eğer tavuğunuzun renginde bir solgunlaşma gözlemliyorsanız fazla zaman kaybetmeden hemen pişirip tüketmeye çalışın. Çünkü grileşme aşamasına gelindiğinde artık o tavuk için çok geç demektir.
Koku: Bozulan çiğ tavuğun çok güçlü ekşimsi bir kokusu olur. Eğer çiğ tavuğunuzdan buna benzer herhangi bir koku alıyorsanız tüketmemenizi tavsiye ederiz.
Doku: Son olarak etin dokusunu kontrol etmek gerekir. Çiğ tavuk normalde dışı cilalı gibi hafif kaygan bir yapıya sahiptir. Ancak bu kayganlık arttıysa bu tavuğun bozulmuş olabileceğinin üçüncü işaretidir.