Her zaman tuzun zararları ve mutlaka tüketimini kısıtlamamız gerektiğine dair
haberler görüyoruz. Gelin bu sefer, tuzun yararlarını inceleyelim...
Tuz, hayatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz için büyük önem taşır. Kan hücreleri ve kan damarları tuz sayesinde korunur.
Tuz yiyeceklerin korunmasında da etkilidir. Örneğin; tuz diş ağrısına iyi gelir. Çürümüş bir dişiniz olduğunu ağrıdan anlıyorsanız tuzlu ılık su ile gargara yapın. Doktora gidene kadar bu bölgenin temiz kalmasını sağlayacaktır.
Tuz genellikle yüksek tansiyone sebep olmasıyla bilinir. Ancak eğer normal miktarlarda kullanırsanız bu sorunla ilgili endişelere gerek kalmaz.
Yumurta haşlarken veya makarna yaparken suya kattığınız birkaç tutam tuz birbirine yapışmasını engeller ve yumurtanın kabuklarının daha kolay soyulabilmesini sağlar.