3 martta gerçekleşecek Ebeveyn Çocuk Zirvesi bugünkü konum…
Ancak daha önce size benzer organizasyonlardaki izlenimlerim ve duygumdan bahsetmek istiyorum. Benzer organizasyonlar aslında hedef kitle ile ürün ya da hizmet sağlayıcılarının birbiri ile kolay temasta olmasının hedeflendiği ortamlardır. Fuar ya da benzeri mecraların amaçladığı ile hedef kitlenin amaçladıklarının örtüşmesi halinde de son derece keyifli ve başarılı çıktılar elde edilebilir.
Ben bir gözlemimi paylaşmak istiyorum belki de bu bir tespit; bu tür organizasyonların elbette bir kazanç çıktısı olacaktır ancak mutlaka fayda çıktısı da gözetilerek çok önemli çabalar harcanıyor konuşmacılar, atölyeler, etkinlikler vb organize ediliyor. Bu kadar büyük çabaya rağmen katılımcıların firmaların dağıttığı defter ya da promosyon ürünlerinin peşine düşüp sahnede konuşulan çok değerli bilgileri ve deneyimleri kaçırıyor olmaları çok üzücü. Evet belki artık bilgiye erişim çok kolay ancak alanında söz sahibi kişilerin o sırada ve o ortamda paylaştıkları bilgiye erişim için kaç kitap okumak kaç video izlemek durumundalar acaba? Konuşmacılar ya da panelistler ya da atölye liderleri kendilerini dinleyecek izleyecek birilerini beklerken katılımcıların poşet toplamalarını çok yadırgıyor ve üzülüyorum.
Bu bağlamda Ebeveyn Çocuk Zirvesi daha farklı kitle ile buluşacak diye umuyorum. Eminim ki daha alıcı ve bilinçli bir kitle için çaba harcanıyordur.
Okul tercih panelinde ise sevgili Elgiz ile Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde konuşacağız. Valla bu konuda iddialıyım ki “fark yaratan anne baba “kitabımda da anlattığım gibi” ben başarılı bir anneyim” diyerek sazı alıp anlatacağım.
İddialı, sevimsiz, itici ama gerçek… Çünkülerini ise sorular karşında paylaşmak istiyorum bakalım Sayın Nuran Çakmakçı neleri merak edecek?
Ancak kısa bir ip ucu vermek gerekirse “iyi okul” ve “başarı” kavramlarına hangi anlamları yüklediğimize bakmak ve bu açılardan biraz çalışmak gerekli. Yoksa, o okulda şu varmış, bu okulda şu varmış ile seçilen okullardan çocuklarımıza fayda gelmeyecektir. Gelmiyor da pek çok örneğini deneyimlemiş biri olarak çok rahatım.
Elbette temel noktalar dikkate alınmalıdır örneğin okulun vizyonu gibi kadrosunun kalıcılığı gibi, okulun sahibinin ana iş alanının eğitim olup olmadığı gibi, okulun çocuğu hayata hazırlayıp hazırlamadığı gibi…
Her okul pek çok ama genelde benzer iddialarla ortaya çıkmaktadır. Burada anne babalara düşen bu iddiaların ambalajları arkasındaki gerçeği tartmak ve çocukları ile okul arasında nasıl bir eşleşme olduğunu iyi analiz etmektir.
Hani zirvede anlatacaktım…
3 Mart güzel bir tarih ajandalara alınması önemle tavsiye olunur