12.08.2021 - 04:03 | Son Güncellenme:
Lokum, Osmanlı mutfağına ait olan tatlılardan bir tanesidir. 18. yüzyılda İngiliz bir ezginin bu tatlıyı ülkesine götürmesinin ardından tüm Avrupa ülkeleri lokumu öğrenmiştir. Lokumun zaman içerisinde insan sağlığına pek çok faydası olduğu da ortaya çıkmıştır.
Lokumun Faydaları Nelerdir?
İlk üretilen lokumlar gül ve limondan yapılmıştır. Bu tatlı alternatif tıpta sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun yanında kahve yanında da çoğunlukla ikram edilmektedir.
Lokum, sindirim problemlerinin giderilmesinde son derece etkilidir. Aşırı yemek yemenin ardından hazımsızlık sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir.
Yapısında yüksek oranda lif bulunur. Bu nedenle kişilerin uzun zaman boyunca tokluk yaşamasını sağlamaktadır. Bu sebeple diyetlerde sıklıkla kullanılmaktadır.
Yapısında bulunan besinler nedeni ile enerji verme özelliği de bulunur.
Lokum, protein miktarı açısından da son derece zengindir. Kemiklerin ve kasların güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
Lokum, kandaki şekerin artmasına neden olmaktadır. Bu sebeple diyabet hastalarının tüketmesi önerilmez.
Kan akışının artmasına neden olur. Bu yönü ile kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.
Lokum Neye İyi Gelir?
Düzenli olarak lokum tüketmek akciğer ve karaciğerde biriken atıkların idrar ile atılmasına yardımcı olmaktadır. Cilt için pek çok faydası bulunur. Yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Böbrek üstü bezlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.