Geri Dön

Kış lezzeti önerisi: Brokolili turta

Kış aylarının en sağlıklı sebzelerinin başında gelen brokoli ile yapabileceğiniz enfes bir tarifi sizinle paylaşıyoruz: Brokolili turta. Evde geçirdiğiniz zamana keyif katarken çocuklarınıza da brokoliyi sevdirmenize yardımcı olacak bu lezzete, siz de hayran kalacaksınız. Peki, brokolili turta nasıl yapılır? İşte brokolili turta tarifi...

Kış lezzeti önerisi: Brokolili turta
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4.5 su bardağı un
1 paket instant kuru maya
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı şeker
1 su bardağı su + 1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru açmak için:

180 gram margarin

Garnitür için:

500 gram brokoli
1 paket krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri + 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet yumurta

Brokolili Turta Nasıl Yapılır?

Yuva, soğukların kendisini iyice hissettirdiği bugünlerde kış mevsiminin en sağlıklı sebzelerinin başında gelen brokoli ile sağlıklı ve leziz bir öneri sunuyor. İşte brokolili turtanın yapım aşamaları:

1. adım: Brokolileri yıkayıp ayıkladıktan sonra, tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suda ıslatıp parçalara bölün.

2. adım: Krema, rendelenmiş kaşar peyniri, hindistan cevizi, tuz ve karabiberi karıştırın.

3. adım: Un, maya, tuz, şeker, su ve küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu sırada, plastik bir torbanın içerisinde merdane ile margarini dikdörtgen şeklinde açın.

4. adım: Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp margarini torbadan çıkarıp ortaya yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp streç filme sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.

5. adım: Hamuru alıp, uzun dikdörtgen şeklinde açın, iki ucunu ortaya getirip, ikiye katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.

6. adım: Hamuru tekrar alıp, yine uzun dikdörtgen şeklinde açıp bir ucu ortaya, diğer ucu da onun üzerine getirin ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.

7. adım: Hamuru merdane ile son defa dikdörtgen şeklinde uzunlamasına ince bir şekilde açarak, 2 eşit parçaya bölün. Parçanın birini kalıbınızın ölçüsünde açın. Fazlalıklarını kesin ve çırpılmış yumurtayı kenarlarına sürün.

8. adım: Brokoli parçalarını yerleştirin, üzerine krema karışımını dökün. Diğer parçayı da aynı şekilde açıp, turtanın üzerine kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Kenar kısımlarını iyice birbirine yapıştırın.

9. adım: Üzerine çırpılmış yumurtanın kalanını sürün. Bir çatal ile delikler yapın.

10. adım: Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra servis edin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber