HamilelikGebelikte kabuklu yemiş yemek bebekte alerji riskini azaltabilir

Gebelikte kabuklu yemiş yemek bebekte alerji riskini azaltabilir

27.12.2013 - 11:46 | Son Güncellenme:

Gebeyken kabuklu yemiş yiyen kadınların bebeklerinde bu besinlere karşı alerji riskinin azalabileceği belirlendi.

Gebelikte kabuklu yemiş yemek bebekte alerji riskini  azaltabilir

ABD'deki Dana-Faber Çocuk Kanserleri Araştırma Enstitüsü'nden bilim adamları, 8000'den fazla çocuğun ve annenin sağlık durumu ile beslenme biçimini inceledi.

Haberin Devamı

Gebeyken ceviz, badem, Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık gibi besinleri yiyen kadınların çocuklarında bu besinlere alerji riskinin üçte bir oranında az olduğu görüldü.

Bilim adamları, anne karnındayken ya da erken dönemde bazı yiyeceklere "maruz kalmanın" bebekte doğal tolerans sağlayabileceğini belirtti.

Daha önce yapılan araştırmaların, gebelikte kabuklu yemiş yemenin çocuklara herhangi bir fayda ya da zarar sağlamadığını saptadığını hatırlatan bilim adamları, araştırma sonuçlarının genel kanıya uygun olarak kadınların gebelikte aşırıya kaçmadan kabuklu yemiş tüketebileceğini gösterdiğine dikkati çekti.

Bilim adamları ayrıca, kabuklu yemişlere alerjisi bulunan kadınların bu besinlerden kaçınması gerektiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

Araştırmanın sonuçları "JAMA Pediatrics" dergisinde yayımlandı.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar