Her çorba çeşidi için geçerli olmasa da, bazı çorbaların içine eklenen et veya sebze suyu oldukça şifalıdır. Çorbaya lezzet katan aromatik sıvıları son dakikaya bırakmamak gerekiyor. Çorba pişirirken et suyunu son dakikada ekliyorsanız, lezzeti düşündüğünüz gibi olmayabilir. Ev yapımı et ve sebze suyunu çorbadan 3-5 saat önce hazırda tutmalısınız.
Çorba pişirirken göz kararı tuz eklediğinizde elinizin ayarı kaçabilir. Eğer çorbanız çok tuzlu olduysa, ilk aşamalardan pes edip çorbayı dökmemelisiniz. Bunun yerine çorbanın içine kabuğu soyulmuş 2-3 dilim patates ekleyin. Patatesler tamamen piştiğinde tuzu iyice emmiş olacaktır.
Çorba hazırlarken kullandığınız tencere ve kaşıklar önemsiz görünse de bu çok büyük bir yanılgıdır. Tencere tercihi çorbanın kıvamını, lezzetini ve rengini etkileyebilir. Bu nedenle çelik veya bakır tencereleri tercih etmelisiniz. Böylece daha lezzetli olduklarını göreceksiniz. Ayrıca kısık ateşte tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırmanızı öneririz.
Yoğurt çorbaları hazırlarken en sık karşılaşılan problem, çorbanın kesilmesidir. Sıcak çorbanın içerisine soğuk terbiye eklediğinizde çorbanız kesilmeye başlayacaktır. Bu durumun başınıza gelmemesi için ılık su kullanmalısınız. Yoğurtlu terbiye ılıklaştığında çorbanın içine ekleyebilirsiniz.
Tıpkı tuz kullanımında olduğu gibi bazı malzemeleri kullanırken elinizin ayarı kaçabilir. Bu kez de yağı fazla olduysa, çöpe atmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Kurtarmanın en basit yolu, çorbanın içine bir marul yaprağı atmaktır. Bu sayede fazla yağı çekerek çorbanızı afiyetle tüketebilirsiniz.
Lezzetli bir çorba elde etmek için sabırlı bir şekilde beklemelisiniz. Pratik bir şekilde hazırlamak isteyenler genellikle yüksek ateş kullanarak çorbanın hemen ısınmasını sağlar. Ancak bu işlem lezzetinin kaybolmasına yol açabilir. Kıvamı yerinde bir çorba için kısık ateş gerekir.
Her çorbaya yakışan farklı bir baharat çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak baharatları eklediğiniz süre, eklediğiniz baharattan daha önemli olabiliyor. Pul biber, nane, kekik gibi baharatları çorbayı pişirirken eklediğinizde yanmasına neden olabilirsiniz. Çorbanın tadı yüksek oranda bozulacaktır. Bu nedenle servis sırasında ilave edilmelidir.
Terbiyeyi eklerken bir seferde işi çözmeye çalışırsanız, kıvamını bozabilirsiniz. Bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş eklemeli ve çorbayı karıştırmaya devam etmelisiniz. Bu tüyolar sayesinde şahane bir çorba hazırlayabilirsiniz.