Kızılcık tarhanasının nasıl elde edildiğini anlatan Mehmet Şef "Kızılcık meyvesini püre haline getirirler. Daha sonra unla yani aslında normal karıştırılan tarhananın kızılcık meyvesiyle yapılan halidir. Bu kurutulur" diye konuştu.
Bolu, Kastamonu, Sinop, Karabük gibi şehirlerde hastalanan pek çok insanın kızılcık tarhanası çorbası hazırladığını belirtti. Bu çorbayı hazırlarken yağ kullanılmıyor ve sarımsakla içiliyor. Bağışıklığı güçlendirerek ayağa kaldıran çorbadır.
Yemeğin şifasının çorbalar olduğunu da söyleyen Mehmet Şef, yemeklerde ve diğer gıdalarda da şifa olduğunu ancak çorbaların hepsini kapsadığını söylüyor. İçine koyduğunuz sebzeler, et suları vesaireler sizi her zaman iyileştirebilir.
Kızılcık tarhanası, doğal antibiyotiktir. Vücudu hastalıklara karşı korur. Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır. Mide ve bağırsak sorunlarını ortadan kaldırabilir. Halsiz ve yorgun hissettiğiniz zamanlarda hazırlayıp tüketebilirsiniz. Ekşi tadıyla iştah açıcıdır. Özellikle çocukların iştahını artırır.