Olgunlaşmamış bir avokado, sert yapısıyla haftalar boyunca bozulmadan durabilir. Olgunlaşma süreci başladığında ise yumuşama meydana gelir. Fakat bu süreci yavaşlatmak için avokadoyu buzdolabında saklamak en doğru yöntemdir. Böylece istediğiniz zaman taze avokadonuzu yumuşamadan tüketebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var, olgunlaşmaya başlamış bir avokadoyu buzdolabında dahi uzun süre muhafaza etmeniz zordur.
Olgunlaşmamış kiviler, sert yapıları sayesinde birkaç hafta boyunca bozulmadan ve yumuşamadan saklanabilirler. Ancak tıpkı avokado da olduğu gibi olgunlaşma süreci başladığında yumuşamaya başlarlar. Bu süreci kontrol altında tutmak için buzdolabında muhafaza edebilir, istediğiniz zaman kivileri buzdolabından çıkarabilir, bir süre oda sıcaklığında bekletebilir ve istediğiniz sertlikte tüketebilirsiniz.
Ayvalar, sert ve yoğun bir dış kabuğa sahiptir. Kendi doğasından gelen bu dayanıklılığı ile oda sıcaklığında bile bozulmadan birkaç hafta dayanabilirler. Ayrıca, daha tam anlamıyla olgunlaşmamış ayvaları buzdolabından muhafaza ederseniz, aylarca taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.