Kuyruk yağı, sağlıklı yağ asitleri içerdiği için enerji verici özellikler sağlayacaktır. Ancak bu yağı kullanırken miktarına dikkat etmelisiniz. Fazla kuyruk yağı köftelerin tamamen suyunu salmasına neden olabilir. Lezzetli bir ev köftesi hazırlamak için bu aşamaları dikkate alarak nefis bir harç hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi .
- 500 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/4 demet taze maydanoz
Geniş bir kaba kıymayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı ve ufalanmış ekmek içini ekleyin. Yumurta, pekmez, kimyon, karabiber, pul biber, tuz ve kekiği de ekleyip iyice yoğurmaya başlayın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip karışımı iyice yoğurup bütün malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız harcı buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bu sayede malzemeler birbirine yoğunlaşacaktır. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve köfte şeklini verin. Köftelerinizi ızgarada, tavada ya da fırında kızartarak pişirebilirsiniz. Orta yüksek ateşte her iki tarafını da güzelce kızartın. Piştikten sonra hazır olacaktır.