Kestanelerin kabuklarını soyarken üzerlerine hafif çizikler atmak pişirirken işinize yarayacak. Kabuğun çatlamasını ve iç kısmın daha kolay yumuşamasını sağlayacaktır.
Pişirmeden önce bir süre suda beklettiğinizde kabukların daha kolay soyulmasını sağlayabilirsiniz. Pişirme sırasında ise kestaneler lokum gibi olur.
Kestaneleri fırın veya tencerede pişirirken aralıklı olarak kontrol etmelisiniz. Normalden fazla piştiği zaman kabuğundan ayrılması zorlaşır. Kestaneleri tencereden çekeceğiniz zamanlama ise tam olarak yumuşadıktan sonra olmalı.
Pişirdikten sonra sıcak tutmak kabukların daha kolay çıkmasını sağlar. Kestaneler soğudukça kabuğu yapışacaktır. Kabuğundan kolayca ayırmak için ise pişirdikten hemen sonra sıcak su dolu bir kabın içerisinde bekletmeniz gerekir. Bu sayede lokum gibi pişen kestaneleri kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 kg kestane
- Yarım çay bardağı su
İlk olarak kestaneleri güzelce yıkayıp kurulayın. Teflon tavanızı alıp ateşte iyice ısınmasını sağlayın. Ardından kestaneleri ekleyebilirsiniz. Ancak kestanelerin üst üste gelmediğinden emin olmalısınız. İyi pişmeleri için tek tek durmaları gerekir.
Kestaneleri nemlendirmek için yarım çay bardağı suyla elinizi ıslatıp tavaya serpiştirin. Bu sayede daha iyi pişecektir. Ancak suyu tamamen dökmek doğru değildir. Son olarak tavanın kapağını kapatıp bir süre pişmeye bırakın.
Kestaneleri pişirirken ara ara karıştırıp aşırı pişmediğinden emin olmalısınız. Bu, yaklaşık 20 dakika ediyor. Pişmeye yakın kabuklarının ayrıldığını fark edeceksiniz. Tadına bakarak da yumuşaklığını anlayabilirsiniz. Yumuşadığında tavadan çekerek kabuklarını ayıklayabilirsiniz.