Fermente edilmiş soya fasulyesi ezmesi olan miso bağırsak florasını düzenleyerek belirli enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır. İçerisindeki probiyotikler sağlıklı etkiler sunacaktır. Bazı çalışmalara göre miso tüketimi kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak çok tuzlu olduğu için dikkatli tüketilmesi şart.
Ülkemizde de yaygın olarak tüketilen tofu, soya sütünün pıhtılaşmasıyla elde edilir. Hayvansal protein içeren besinlerin aksine kalorisi düşük bir yiyecektir. Tofu, temel amino asitler, çinko, demir, magnezyum, A, B, D, E vitaminleri açısından çok zengindir.
Sindirimi kolay olan natto yiyeceği kemik sağlığı için faydalıdır. K2 vitamini içeren besin kemiklerin daha güçlü olmasını sağlar. Umeboshi adındaki besin ise ülkemizde sevilerek tüketilen erik turşusudur. Antiseptik, antibiyotik özelliklere sahiptir. Manganez, kalsiyum ve potasyum kaynağıdır.
Çift fermantasyon ile elde edilen pirinç sirkesi bu süreç sayesinde temel kaynaklar açısından zengindir. Ayrıca yorgunluk ve eklem ağrısıyla savaşmaya yardımcı olur. Kolesterol seviyelerini dengede tutar.