Hamurdan cevizden büyük yumurtadan küçük parçalar alınarak yuvarlayın. Baş veya işaret parmağınızla içlerini açtıktan sonra içine kıymalı harç doldurup kapatın. Tüm köfteler aynı boyutlarda açılmalı ve içleri doldurulmalı.
İsteğe bağlı olarak kızgın yağda kızartabilirsiniz. Bunun yanında içli köfte suda haşlanarak de tüketilebilir. Ancak, suda haşlarken haşlama suyuna biraz limon tuzu atılmayı unutmamalısınız. Limon tuzu köftelerin dağılmasını engelleyecektir.
İçli köfteler hazırlandıktan sonra, önce bir fırın tepsisi üzerine yağlı kâğıt sermelisiniz. İçli köfteleri tek sıra halinde ve birbirine temas etmeyecek şekilde tepsiye yerleştirin. Tepsinin üzerini streç filmle kapatın. Ardından içli köfteler derin dondurucuya yerleştirilebilir. İçli köfteler tamamen donduktan sonra, dondurucudan çıkartılmalı ve uygun saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine aktararak tekrar derin dondurucuya yerleştirilmelidir.