Önce tencereye bol su ekleyip kaynatarak başlayın. Su kaynayınca tuz ekleyin ve makarnaları suya ilave edin. Daha sonra makarna, paketin üzerindeki talimatlara göre al dente (hafif sert) kıvamda pişirin. Genellikle 8 ila 10 dakika yeterli olur. Haşlanan makarnayı süzün ve soğuması için kenara alın.
Soğuyan makarnayı bir büyük kaseye alarak devam edin. Üzerine zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Zeytinyağı, cipslerin çıtırlığını artıracaktır. Ardından tuz, karabiber, pul biber, sarımsak tozu ve kekik gibi baharatları ekleyebilirsiniz.
İyice karıştırarak makarnanın her tarafına baharatların ve yağın yayılmasına özen gösterin. Fırınınızı 200°C’ye (392°F) önceden ısıttıktan sonra, baharatlı makarnaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine tek tek yerleştirin. Makarna cipslerinin birbirine yapışmaması için aralarında yeterli boşluk bırakmayı unutmayın.
Makarna cipslerini fırına verin ve yaklaşık 15 ila 20 dakika pişirin. Makarna cipslerinin altın rengini alana kadar pişmeye devam etmesi gerek. Pişirme süresi boyunca cipsleri kontrol edin, gerekirse çevirin. Böylece her tarafı eşit şekilde pişmiş olur.
Bu esnada derin bir tava veya fritözde yağı ısıtın. Makarna cipslerini dikkatlice yağa atın ve altın rengi alana kadar yaklaşık 3 ila 5 dakika kadar daha kızartın. Kızaran cipsleri kağıt havlu serili bir tabağa alın. Baharatlı makarna cipsleriniz hazır!
İsterseniz cipslerinizi sıcak olarak servis edebilir ve yanında çeşitli soslar sunabilirsiniz. Yoğurtlu dip soslar, guacamole veya acı soslar, cipslerinizin lezzetini artırır. Afiyet olsun!