Çok miktarda yüksek kalsiyumlu yiyecek yiyorsanız ancak minimum miktarda D vitamini alıyorsanız, vücudunuz tarafından yalnızca küçük bir miktarda kalsiyum emiliyor demektir.
Uzmanlar bağırsaklarınızdaki kalsiyum emilimini en üst düzeye çıkarmanız için vücudunuzun yeterli miktarda D vitaminine sahip olması gerektiğini söylüyor.
A vitamini bağışıklık sistemimizi ve göz sağlığımızı destekleyen bir antioksidandır. Birçok kırmızı ve turuncu renkli meyve ve sebzede, kara lahanada, yumurtada ve deniz ürünlerinde bulunur.
A vitamini yağda çözünür yani aç karnına ve yanında yağ olmadan A vitamini içeren yiyecekler yiyorsanız, çok fazla emilim sağlayamayabilirsiniz.
A vitamini gibi D vitamini de vücudunuz tarafından etkili bir şekilde emilmek için yağa ihtiyaç duyar. D vitamini kemik sağlığımızdan, beyin sağlığımıza, bağışıklık sağlığımıza ve iltihabımıza kadar her şey üzerinde etkilidir.
D vitamininin besin kaynakları arasında yağlı balıklar, zenginleştirilmiş süt, zenginleştirilmiş tahıl ve mantarlar bulunur.
D vitamini içeren bir yiyecek yiyeceğiniz zaman, bunu az yağlı sütle birlikte tüketin veya ekstra yağ bileşeni için bir miktar fındık ve tohum ekleyin.