Portakal ve greyfurt gibi turunçgiller C vitamini açısından zengindir. Bu besin, hastalıkla mücadele beyaz kan hücrelerinin (yani bağışıklık hücreleri) üretimini teşvik ettiği için birinci sınıf bağışıklık fonksiyonu için gereklidir.
Meyveler, sağlıklı hücrelerin zararlı moleküllerden korunmasına yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Meyveler ayrıca sindirim sistemindeki iyi bakterileri destekleyen temel bir bağışıklık besin maddesi olan C vitamini (özellikle çilek) ve lif içerir.
Bitkisel gıdalardan aldığımız vitaminler ve antioksidanlar sıklıkla bağışıklık fonksiyonuyla ilişkilendirilse de protein de bir o kadar önemlidir.
Protein vücudun dokuları ve kasları onarmasına, antikorlar oluşturmasına ve bağışıklık fonksiyonu için gerekli amino asitlerin sentezini desteklemesine yardımcı olur. Yağsız protein kaynaklarına örnek olarak fasulye, mercimek, derisiz tavuk veya hindi ve beyaz etli balıklar verilebilir.
Canlandırıcı yeşil çay, çay çekmecenizde mutlaka bulunması gereken bir şeydir. Yeşil çay, epigallokateşin gallat adı verilen bitki bileşiği de dahil olmak üzere çeşitli antioksidanlara sahiptir.
Bu bileşik vücuttaki iltihabı azaltmaya ve işlevi iyileştirmeye yardımcı olabilir.