3. Hamileliğiniz 12 haftayı geçti ve migreniniz tuttuysa tedavi olun. İlaç kullanamazsınız ama nöral terapi hamilelikte rahatlıkla yapılabilir.
4. Hamileliğiniz başladı ama migren ataklarınız eskisi gibi devam ediyor ve ilaç alamıyorsunuz. Hiç beklemeyin nöral terapi deneyin. Nöral terapiyi yaptırabilecek hekim bulamadıysanız tecrübeli bir hekime akupunktur yaptırabilirsiniz.
5. Hamilelikte migren ataklarınız başladıysa mutlaka nöroloji uzmanı da sizi muayene etsin. Çok nadir hamilelikte migren başlar. Genelde hamilelikte migren ara verir.
6. Hamilesiniz ve baş ağrınız sürekli olmaya başladıysa migrenim arttı diye düşünmeyiniz. Hamilelikte migrenin artması pek beklenmez. Hamileliğe özel eklamsi gibi başka problemler başlamış olabilir. Mutlaka muayene olunuz.
7. Hamileliğin son 3 ayında başlayan baş ağrıları tehlikeli olabilir. Şiddetli olmasa bile hekiminizle mutlaka paylaşınız.
8. Emzirirken çoğu ilaç süte geçtiği için başınız ağrırsa ilaç alamazsınız ama tedavi olabilirsiniz. Nöral terapi bu durumda ilke seçenek olabilir. Bebeğinize olumsuz etkisi olmaz.
9. Emzirme dönemi çok uykusuz kalınsa da annelik başka bir durum genelde migren atakları hemen tutmuyor. Çoğunlukla regl kanamalarının başlamasını bekliyor.
10. Emzirme dönemi migreni başlayanlarda sezaryenle doğumun olumsuz etkisi dikkat çekiyor. Ayrıca hamilelikte çürüyen dişlerin etkisi de olabilir.
11. Doğum sonrası ilk günlerde migren atağı başlaması çok çok nadirdir. İlk lohusalık günlerinde olan baş ağrısı tehlikeli olabilir. Nöroloji uzmanı sizi mutlaka değerlendirmelidir.
12. Emziriyorsunuz ve hamilesiniz migren baş ağrılarınız başladı. Çaresiz değilsiniz. Nöral terapi yaptırabilirsiniz.