15.08.2013 - 11:43 | Son Güncellenme:
Evde kendi imkanlarınızla egzersiz yapmak istiyorsanız, mutlaka detaylı bir sağlık kontrolünden geçmeli ve uzmanlar tarafından onay almalısınız. Aksi halde günlük yaşantınızda sizi etkilemeyen gizli rahatsızlıklarınız spor aktiviteleri sayesinde ortaya çıkabilir veya var olan sakatlığınız tekrar edebilir.Spor çalışmalarınızın öncesinde mutlaka vücudunuzu ısıtmalı ve egzersizlerinizi uygulamaya hazır hale getirmelisiniz.
Başlangıç pozisyonunda sırt üstü yatarak, düz bir spor sehpası üzerinde konumuzu oluşturun. Ayaklarınızı yere sağlam basarak omurganın düzgün bir pozisyona girmesini sağlayın. Her iki elinize alacağınız dambıl ile çalışmaya hazır konuma gelin. Kürek kemiklerinizi aşağı çekin ve böylece tüm vücudunuzun düz bir şekilde spor sehpasına temas etmesini sağlayın. Avuç içleriniz öne bakacak şekilde dambıllarınızı alın. Bilekleriniz kıvrılmadan düz bir hizada olmalı. Bu biçimde aldığınız pozisyonda ağırlıkları yukarı kaldırın. Göz hizasında veya göz hizasının çok az altında tekrarlarınızı gerçekleştirin.
Yavaş ve kontrollü nefes almanız spor aktivitelerinizde sizi başarıya ulaştıracak en önemli noktadır. 2'nci adımda gerçekleştirdiğiniz kaldırma işlemini göğüs hizasında indirerek tekrarlarınızı bu hizalamalarla gerçekleştirin. Dirseklerinizde hafif yanma hissediyorsanız çalışmanız verimli geçiyor demektir. Fakat bu, ağrı ve artan bir yanma haline dönüşürse kendizi zorlamayın ve daha hafif ağırlıklarla egzersizlere devam etmeyi tercih edin.
Dirsek konumunuz ve nefes alış verişleriniz egzersizlerinize uzun soluklu devam etmeniz için son derece önemlidir.Çalışma setlerinizi yavaş yavaş artırmanız daha verimli şekilde kaslanmanıza yardımcı olacaktır. Vücdunuzun hangi bölgesini çalıştırdıysanız, mutlaka bitiminde gevşeme hareketlerini uygulayın. Bu sayede spor faaliyerleri sonrasında oluşacak muhtemel ağrıları azaltmış ve kaslarınızı daha sonra yapacağınız egzersizler için hazırlamış olursunuz.