22.10.2024 - 12:03 | Son Güncellenme:
Bağışıklık sisteminin işlevinin devam etmesi için protein olmazsa olmazdır. Protein dendiğinde akla ilk gelen şey yumurta oluyor. Ancak yumurtadan daha fazla protein olan besinler de var. Bunların başında ise kefir geliyor!
Kefir, bir süt ürününden çok daha fazlasıdır. 100 ml porsiyonunda 4,17 gram protein bulunan bu içecek, sindirim sağlığına faydalıdır. Kefir aynı zamanda lezzetli bir içecek oluğundan severek tüketilir. Kabızlık, şişkinlik gibi sindirim sorunlarını da hafifletebilir.
Kefirde bulunan probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca, kefir bağışıklık hücrelerinin aktivitesini artırarak vücudu enfeksiyonlara karşı da daha dirençli hale getiriyor.
Kefir, kalsiyum ve D vitamini gibi kemik sağlığı için önemli mineralleri içeriyor. Bu mineraller kemik yoğunluğunu da artırabilir ve osteoporoz, yani kemiklerin yoğunluğunun azalması ve kalitesinin bozulması nedeniyle incelmesi, gücünü kaybetmesi ve kırılgan hale gelmesi riskini de azaltabilir.
Kefir, düşük kalorili olmasının yanında, protein içeriğiyle de uzun süre tok tutar. Bu da kilo kontrolünü desteklemek konusunda son derece etkilidir.
Kefir, vücutta serbest radikalleri nötralize eden antioksidanlar içerir. Bu özellik, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatabilir ve çeşitli hastalıkların riskini azaltabilir.
Kefir, içerdiği probiyotikler ve besin maddeleri sayesinde cilt sağlığını da iyileştirebilir. Ayrıca sedef hastalığı gibi bazı cilt hastalıklarının semptomlarını hafifletebilir.
Bazı besinler yumurtadan çok daha fazla protein bulunduruyor. Soya fasulyesi, ton balığı, kabak çekirdeği, somon, süzme peynir de bu besinler arasındadır.